Патріарх Філарет освятив пам'ятник Олені Телізі

Патріарх Філарет освятив пам'ятник Олені Телізі

Фото
Укрінформ
Відкриттям пам'ятника поетесі та діячці ОУН Олені Телізі український народ вшановує пам'ять усіх борців за незалежність нашої держави.

На цьому наголосив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет під час освячення пам'ятника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкриття цього пам'ятника означає, що ми сьогодні вшановуємо пам'ять усіх тих, хто боровся за незалежність нашої України. Наш народ доводить, що він достойний мати свою незалежну Українську державу, тим, що він віддає своє життя за волю України", - сказав Філарет.

Він наголосив, що у ці важкі часи, коли наша держава протистоїть російській агресії, українці мають єднатись, а не протистояти одне одному.

"Перед нами основне завдання - відстояти незалежність нашої держави", - наголосив патріарх.

Як повідомлялося, сьогодні на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" відкрито пам'ятник учасниці українського визвольного руху, поетесі Олені Телізі.

На церемонії віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко наголосив, що відкриття пам'ятника поетесі й діячці ОУН Олені Телізі у Бабиному Яру розвінчує російські міфи про роль і місце українських патріотів, зокрема ОУН, у Другій світовій війні.

"Сьогодні в ці дні ми згадуємо трагічні події, які відбувалися рівно 75 років тому, коли в лютому 1942 році тут на цьому місці була знищена Олена Теліга і були закатовані сотні українських патріотів. Тут сьогодні на цьому місці спільно ми даємо відповідь на ті радянські штампи, а зараз російські міфи про роль і місце українських патріотів, зокрема з ОУН у Другій Світовій війні", - сказав Розенко.

За його словами, сьогодні триває боротьба на сході країни, і "наше спільне завдання протистояти ідеологічній російській агресії".

У свою чергу, міністр культури Євген Нищук підкреслив, що відкриття пам'ятника Олені Телізі сприятиме активнішому залученню молоді до вивчення біографії і творчості поетеси.

Як повідомлялося, сьогодні на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" відкрито пам'ятник учасниці українського визвольного руху, поетесі Олени Теліги.

Фото: Юлия Овсянникова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-