"Гіркі жнива": Австралійцям покажуть фільм про Голодомор в Україні

Укрінформ
23 лютого австралійські Канберра і Сідней долучаться до провідних світових столиць, в яких у широкий прокат вийде англомовна стрічка «Гіркі жнива» про Голодомор в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це чудово, що багато австралійців, в тому числі австралійців українського походження, задумаються про Голодомор. Фільм «Гіркі жнива» повинен нагадати мільйонам людей про звірства радянського комунізму щодо народу України», - написав у своїй вітальній адресі з нагоди прем’єри фільму член австралійського парламенту, колишній прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт.

Австралійський політик також вважає, що Україна винесла правильний урок з тих подій і сьогодні намагається трансформуватися у «країну надії, справедливості і свободи», країну, де права людини на першому місці.

Громадський помічник прем’єр-міністра Австралії з прав людини, «батько австралійського парламенту» Філіп Раддок, один з тих, хто просував ідею визнання австралійським законодавчим органом Голодомору актом геноциду українців, також назвав екранізацію тих подій «великою справою», спрямованою на те, щоб такого більше не повторилося.

Посольство України в Австралії запросило на прем’єрний показ стрічки, що відбудеться в одному із найвідоміших кінопалаців Канберри - CAPITOL CINEMAS MANUKA, - представників австралійського політикуму, членів парламенту, дипломатичного корпусу і громадськості.

Захід включатиме не лише показ фільму, а й тематичну виставку із свідченнями очевидців тих подій, урочисту частину з виступами очільника української дипустанови посла Миколи Кулініча та голови Союзу українських організацій Австралії Стефана Романіва.

Нагадаємо: Австралія була серед перших країн світу, що визнали Голодомор фактом геноциду українського народу на парламентському рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-