Український камерний дівочий хор переміг на конкурсі в Берліні

Український камерний дівочий хор переміг на конкурсі в Берліні

Укрінформ
Камерний дівочий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. Лисенка став переможцем відразу в трьох номінаціях на престижному конкурсі "Гран-прі націй Берлін-2017".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Хор був визнаний кращим у категоріях Youth Choirs (кращий молодіжний хор), Musica Sacra - духовна музика) і Folklore (етнічна музика). 

Саме українському колективу була надана честь відкривати Великий завершальний концерт фестивалю хорової музики у залі камерної музики Берлінської філармонії. Колектив (диригент - Юлія Пучко-Колесник) виконав «Гімн» латиського композитора Еріка Ешенвалдса, викликавши овацію в залі. 

У конкурсі колектив виконав твори сучасних українських композиторів, класичну музику і  українську народну музику.

Усього в конкурсі, який проходив 1-5 лютого у Берліні, взяли участь 30 колективів із 15 країн світу, зокрема Китаю, Фінляндії, Норвегії, Бразилії, Аргентини, Федеративної Республіки Німеччини, Росії та інших. Всесвітні «Хорові ігри» - міжнародний хоровий фестиваль, який проводиться раз на два роки на різних континентах. 

Після виступу в столиці Німеччини колектив вирушив до Мюнхена, який також підкорив своїм співом. "Це диво!", "Надзвичайна музика, божественні голоси!" - такі захоплені відгуки зібрав концерт у соцмережах. Ті, кому пощастило побувати на ньому, кажуть, що у багатьох в очах були сльози під час виконання пісні, присвяченої українським воїнам, які віддали життя за свободу Батьківщини.

Як повідомлялося, цей хор, в якому співають дівчатка віком від 9 до 17 років, у середині січня цього року посів перше місце на XII Міжнародному фестивалі духовної музики Sudraba zvani/Silver Bells у Даугавпілсі (Латвія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-