Світова прем’єра стрічки

Світова прем’єра стрічки "Січень-Березень" відбудеться у Роттердамі

Укрінформ
Фільм Юрія Речинського "Січень-Березень" (міжнародна назва "Ugly"), створений за підтримки Держкіно України, візьме участь в одній з конкурсних програм міжнародного кінофестивалю у Роттердамі (Нідерланди), відомому своєю увагою до новаторського та експериментального кіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Драму "Січень-Березень" спільного виробництва України та Австрії відібрано до конкурсної програми "Bright Future", в якій представлено 16 дебютних повнометражних стрічок світу. За словами організаторів фестивалю, "всі ці нові твори є міжнародними та космополітичними - кожен у свій спосіб", - йдеться в повідомленні.

"Січень-Березень", раніше відомий за робочою назвою "До дідька (Страшні)", - художній дебют Юрія Речинського, який зараз живе і працює у Відні. Його попередня робота - документальний фільм "Хворісукалюди" (2013) -  перемогла на багатьох престижних кінофестивалях, зокрема в Сараєво, Лондоні, Відні, Мехіко.

Фільм "Січень-Березень" знімався у 2014-2015-их роках у Кривому Розі та Відні. Оператори - Вольфганг Талер (відомий роботою з Ульрихом Зайдлем "Сафарі", трилогією "Рай", "Імпорт/Експорт", а також з  Міхаелем Главоггером - "Смерть робітника") та його син Себастіан Талер ("Чоловіча робота" - найкращий короткометражний фільм ОМКФ-2015; "Стрімголов"). Роботи обох операторів торік були номіновані на Оскар (за найкращий іншомовний фільм та за найкращий короткометражний фільм відповідно).

Оригінальна музика до фільму - композитора Антона Байбакова ("Українські шерифи", "Євромайдан. Rough Cut", "Крамниця співочих пташок", "Зелена кофта", "Хворісукалюди").

Ролі у фільмі виконали Ангела Греговіч (Сербія), Дмитро Богдан (Росія), Лариса Руснак, Влад Троїцький, Валерій Бассель (Україна), Раймунд Валліш і Марія Гофштеттер (Австрія).

Український продюсер фільму - власник кінокомпанії "Пронто Фільм" Максим Асадчий ("Поводир", "Брати. Остання сповідь", "Імпорт/Експорт", "Нюхач", "Головна роль", "Кров'янка"). З австрійського боку виробництвом фільму займалися Novotny & Novotny Filmproduktion у співпраці з Ulrich Zeidl Filmproduktion.

Фінансову підтримку надали Держкіно, Австрійський кіноінститут та телеканал ORF (Австрія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-