Фільм Укрінформу посів третє місце на міжнародному кінофестивалі

Фільм Укрінформу посів третє місце на міжнародному кінофестивалі

Укрінформ
Документальний фільм Укрінформу “Капелан” отримав диплом за зайняте 3 місце на ІІІ Міжнародному кінофестивалі “Світло” в номінації “Докуметальний короткометражний фільм”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з церемонії нагородження кінофестивалю “Світло”.

Також відеоробота отримала спеціальну відзнаку - диплом від Живого радіо “Воскресіння”.

Друге місце на кінофестивалі посів фільм Олександра Шишкіна "Стремящийся к победе" - з історією двох сестер, що долають страх і біль на шляху до перемоги. Переможцем став фільм Руслана Ганущака "Брат за брата" - про участь грузинських побратимів у визвольній війні України проти російських агресорів в Широкиному в квітні 2015 року.

Історія створення фільму "Укрінформу" почалась у жовтні 2016 року, коли знімальна команда агентства - Дмитро Флорін і Катерина Завада - відвідала місто Мар'їнка Донецької області та зняла короткометражний документальний фільм про роботу військових капеланів у зоні АТО. "Капелан" - це історія про трьох українських священнослужителів на передовій, одна з яких - жінка.

В склад журі фестивалю увійшли заступник Голови СХПУ з духовних питань, член Спілки професійних художників Росії Світлана Шаповалова, українська акторка, телеведуча Сніжана Єгорова, письменник, художник, відомий громадський та культурний діяч Костянтин Шаповалов, голова Комітету з питань культури, моралі, духовності та збереження історичної спадщини ОС при КМДА Лариса Котлякова, кіноактриса, громадський діяч. Заслужена артистка України Ніна Ільїна та український організатор кіновиробництва, сценарист, кінодраматург, кінорежисер, журналіст Леонід Мужук.

Нагадаємо: з 11 по 13 грудня 2016 року в кінотеатрі "Кінопанорама" відбувся ІІІ Міжнародний кінофестиваль "Світло". В кінопоказі взяли участь фільми з України, Іспанії, Аргентини, Нової Зеландії, Індії, Ізраїлю, США та інших країн. Захід проходить за підтримки Міністерства культури України та КМДА.

Усього до фіналу потрапили 32 роботи за 5 номінаціями “Ігровий короткометражний фільм”, “Анімація”, “Музикальний кліп”, “Соціальний ролик”, “Документальний короткометражний фільм”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-