Квартет

Квартет "Гетьман" вважає, що українській пісні квоти не потрібні

Укрінформ
Учасники квартету "Гетьман" вважають, що після набуття чинності законом про квоти на українські пісні мовники свідомо включають до ефірів не найкращу вітчизняну музичну продукцію.

Таку думку висловив учасник квартету народний артист України Андрій Кондратюк на прес-конференції в Укрінформі.

"Включаючи "Радіо ФМ", ми чуємо вражаючу західну продукцію - і для контрасту ставлять український ширвжиток, щоб показати, до чого призвів закон про квоти. Це проблема. Це схоже на цілеспрямовану політику - щоб хорошого українського в ефірі не було. А в нас є Василь Зінкевич, Тарас і Діана Петриненки, геніальні пісні Шамо, Поклада", - підкреслив Кондратюк.

Він згадав принагідно, як "Гетьман" в Америці завоював зал, заповнений 6-ма тисячами афроамериканців, з першої ж пісні - "Ой, яворе, явороньку". 

"Після цієї пісні у нас концерт пішов як по маслу. І в цьому залі ми продали найбільше дисків. Слухачі кинулись на нас на розрив. Тому дуже важливо, як це подати. Через пісню вони пізнали Україну, а не "Рашу", де ведмеді бігають", - сказав виконавець.

Кондратюк також вважає ситуацію проблемою інформаційної політики. "Вони (Мінінформполітики. - Ред.) працюють, на жаль, на владу. А мають працювати на народ, на націю, на перспективу", - підкреслив він.

Його колега народний артист України Геннадій Касьяненко додав, що в Україні багато чудових артистів виявилися непотрібними. 

"Вони ніде не поділися. Це в тому числі й ті, які виступатимуть на нашому концерті (з нагоди 25-річчя квартету "Гетьман". - Ред.). Але чомусь вони всі - "неформат", в тому числі і ми. Хто це придумав? Взагалі це просто абсурд - щоб українська пісня в Україні мала квоту", - обурився Касьяненко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-