Молодість-2016: покази просто неба, в метро та на дахах

Молодість-2016: покази просто неба, в метро та на дахах

Укрінформ
Цьогорічний, вже 46-й МКФ "Молодість", буде набагато масштабнішим, ніж дотепер. Завдяки партнерству з КМДА він значно розширить свої рамки і охопить Софійську площу, Київський метрополітен, всі муніципальні кінотеатри і навіть дахи в центрі столиці. 

Очікується, що цьогоріч кінофест відвідають утричі більше глядачів, ніж торік, наголосив у п'ятницю заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації нового формату Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" в Укрінформі.

"Цього року фестиваль "Молодість" буде в абсолютно оновленому форматі. Київська міська влада і кінофестиваль сьогодні вже працюють в єдиній команді. Партнерство зафіксоване в меморандумі, який підписали Віталій Кличко і виконавчий директор МКФ "Молодість" Владислав Лясовський. Упродовж двох тижнів кінофестивалю будуть додаткові заходи. Буде культурно-мистецький проект "Фестивальна площа із 17 жовтня до 6 листопада з показами просто неба на Софійській площі. Будуть запропоновані інші локації, зокрема в Колонній залі КМДА, де також відбудуться  фестивальні покази", - зазначив Резніков.

За його словами, новацією буде й те, що покази проходитимуть і на станціях метрополітену, де, зокрема,  демонструватимуться фільми жахів. Як ексклюзивні локації використовуватимуться дахи будівель у центрі міста. Крім традиційного кінотеатру "Київ", всі муніципальні кінотеатри будуть віддані для заходів фестивалю - це близько 15 локацій, зокрема й відновлений кінотеатр "Жовтень", "Київська Русь", "Супутник". В аеропортах Борисполя та Жулян гостей столиці зустрічатимуть стенди з інформацією про 46-ий МКФ "Молодість".

"Якщо минулого року у фестивалі було задіяно близько 100 тисяч глядачів, то цього року ми очікуємо збільшення їх утричі", - підкреслив Резніков.

Як додала заступник голови КМДА Ганна Старостенко, з метою збільшити аудиторію київська влада  розробила і втілює програму для маленьких киян і гостей міста, зокрема на базі дитячого табору "Артек", де вже сьогодні відбуваються заходи в рамках "Молодості". Взагалі для маленьких любителів кіно буде організоване своє культурне дозвілля.

"Для киян і гостей міста більш поважного віку ми пропонуємо можливість безкоштовного перегляду фільмів з програми кінофестивалю - за пенсійним посвідченням у найближчих до них муніципальних кінотеатрах Києва", - сказала Старостенко. 

Водночас вона зазначила, що буде обговорена можливість безкоштовних переглядів програми фестивалю також для воїнів АТО.

Резніков також уточнив, що в меморандумі про партнерство йдеться про те, що "місто сприяє проведенню фестивалю, фестиваль робить промоцію міста".

"У травні 2017-го в Україні відбудеться Євробачення, і Київ займає лідируючу позицію в "Битві міст" за право провести Євробачення. Я переконаний, що промоція Києва як туристичного міста під час кінофестивалю "Молодість" восени буде так само дуже корисною і для міжнародного пісенного конкурсу", - підсумував заступник голови КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-