"Камера Сенцова" відкриється в Лейпцигу

Укрінформ
У Лейпцигу 15 липня відкриється "Камера Сенцова" - в есеїстичній формі виставка розповідає про те, як конфлікти захоплюють території, а їхні мешканці перетворюються на заручників.

Про це повідомляють організатори виставки - Центр візуальної культури та "Політична критика".

"Виставка про "острови" конфліктів та їхніх мешканців-заручників триватиме в Лейпцигському музеї сучасного мистецтва (GfZK) з 15 липня до 6 листопада. Заходи паралельної програми в рамках виставки відбудуться у вересні в Центрі візуальної культури в Києві", - ідеться в повідомленні.

Кінорежисера з Криму Олега Сенцова було викрадено ФСБ Росії у травні 2014 року і згодом заарештовано за обвинуваченням в організації терористичного угруповання. На показовому процесі його засудили до 20 років ув’язнення та відправили до Якутії.

Ця справа стала відправною точкою виставки "Камера Сенцова". В есеїстичній формі вона розповідає про те, як конфлікти захоплюють території, а їхні мешканці раптом перетворюються на заручників. Розповідь виходить за межі Криму і загалом України, звертаючись до інших острівних ландшафтів - німецького острова Рюген чи російських Соловків. Ізоляція, репресії, мілітаристський пафос становлять історію місць і неминуче відбиваються на біографії людей, яких позбавили свободи дій і чия домівка перетворилася на самотню камеру.

"Камера Сенцова" - це простір для історій та образів, а також своєрідна лінза, крізь яку стають видимі внутрішні конфлікти розповідачів і яка змушує глядачів упізнавати себе в іншому. Наближаючи місця і події, виставка сприяє формуванню власного позиціювання та солідарності.

Учасники виставки: Віталій Атанасов, Гюнтер Брус, Артур Жмієвський, Ангеліна Карякіна, Ксенія Марченко, Марсель Ноак, Діана Поладова, Олексій Радинський, Микола Рідний, Михаїл Толмачов, Мірон Цовнір, Сандра Шуберт, Іванна Яковина. Куратор - Катерина Міщенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-