Фестивальний липень. Де співатимуть Джамала, SunSay, Гребенщиков і Макаревич?

Фестивальний липень. Де співатимуть Джамала, SunSay, Гребенщиков і Макаревич?

Аналітика
Укрінформ
Короткий путівник для меломанів - приголомшливими віражами найфестивальнішого місяця року

Традиційно у країнах Європи, а тепер і у нас, в Україні, липень є місяцем, найврожайнішим на різноманітні музичні фестивалі, розраховані на широке коло глядацьких смаків. Отож, на нашу думку, короткий путівник українськими музичними фестивалями липня стане у пригоді меломанам.

Atlas Weekend

Веб-сайт: atlasweekend.com

Місце проведення: Київ, ВДНГ

Дати:  8-10 липня

Ціни: абонемент на 3 дні - 200-7000 грн, квиток на 1 день - 500 - 3000 грн

Atlas Weekend - фестиваль молодий, цього року він проводиться вдруге. Рік тому його майданчиком був арт-завод «Платформа». Наразі його прийме оновлений комплекс ВДНГ. Окрім виступів музикантів заплановано низку інших активностей - проект Влада Троїцького «НепрОсті», Арт-Сцена для шанувальників якісної літератури, маркет «Всі Свої», де будуть представлені кращі вітчизняні бренди одягу, взуття та аксесуарів

Лайн-ап: Фестивальна програма складена таким чином, що вона задовольнить широке коло смаків. Тут і симфо-метал від фінського гурту Apocalyptica, і ветерани «російського року» «Аквариум» з Борисом Гребенщиковим та «Машина Времени», і унікальна грузинка Ніно Катамадзе, і лідери української музичної сцени - ДахаБраха, Джамала, «Бумбокс», SunSay та багато інших. Загалом концерти відбуватимуться на 6 сценах.

U Park Festival   

Веб-сайт: u-park.org

Місце проведення: Київ, НСК «Олімпійський»

Дати: 6, 8 липня

Ціни: абонемент на 2 дні - 2100-2700 грн, квиток на 1 день - 1000-2500 грн

В Києві він відбудеться вперше і одразу заявлені виступи зірок світового рівня. Організатори обіцяють чудовий звук, який забезпечить акустична система K1, а загалом буде залучено 250 професійних акустичних систем. Розміри сцени: 22x18 метрі. На фестивалі також передбачені активності від партнерів та фудкорт.   

Лайн-ап: Хедлайнерами заходу стануть культові гурти Red Hot Chili Peppers та Muse. Фестивальну афішу доповнять англо-американський дует The Kills, британські альтернативщики Nothing But Thieves та My Vitriol, добре знайомий нашим меломанам британський дует Hurts, популярний фінський гурт Poets of the Fall, і, нарешті, вітчизняні гурти Шана та The Hardkiss.

Файне Місто

Веб-сайт: fainemisto.com.ua

Місце проведення: Тернопіль, аеропорт «Тернопіль».

Дати: 7-10 липня

Ціни: квиток на 4 дні - 660 грн, на 3 дні - 600 грн, на 2 дні - 500 грн

Фестиваль "Файне Місто" відбувається щорічно у першій декаді липня з 2013 року. На шести сценах фестивалю виступають представники практично усіх сучасних музичних напрямків - рок, альтернатива, фолк, поп, денс тощо. До речі відкриття заплановане на день святкування Івана Купала, а в рамках останнього дня відбудеться пряма трансляція фіналу Євро 2016.

Лайн-ап: У фестивальній афіші - ексцентричні фінські металісти, переможці Євробачення 2006 Lordi, американський репкор-гурт Crazy Town, відома шведська індастріал-група Pain, один з найкращих кавер-бендів угорська команда Kiss Forever Band, а також багато популярних сьогодні вітчизняних виконавців - Бумбокс, The Hardkiss, ТНМК, O.Torvald, ONUKA, Pianoboy та інші. 

Carpathian Alliance

Веб-сайт: camf.gp-agency.com.ua/

Місце проведення: Київ, Парк Дружби Народів, 5

Дати: 29-31 липня

Ціни: абонемент на 3 дні 550 грн, билет на 1 день - 380 грн 

Фестивалі під назвою Carpathian Alliance проводились з 2012 року у селі Волосянка Львівської області. Цього року фест переїхав до Києва. Додамо, що глядачів «Карпатського альянсу» чекають не тільки виступи музичних колективів, а й відкритий чемпіонат з історичного середньовічного бою, файер-шоу та інші цікавинки.

Лайн-ап: Програма фестивалю орієнтована в першу чергу на шанувальників FOLK/PAGAN/VIKING/BLACK METAL. Найгучніше ім'я у фестивальній афіші - німецька power metal команда Blind Guardian. Крім них, варто також відзначити таких учасників фесту, як фінські фолк-металісти Einsferum, ірландці Primordial, ісландці Solstafir.

Woodstock Ukraine

Веб-сайт: woodstock.in.ua

Місце проведення: Замок Свірж (Львівщина)

Дати: 28-30 липня

Ціна: безкоштовно

Перший фест під такою назвою відбувся 2013 року у селищі Грибівка Одеської області. Його організатором є Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця». Отже, для глядачів він є безкоштовним, а всі учасники виступають на безгонорарній основі.  В цьому році фестивальний майданчик буде розміщено у мальовничій місцевості поблизу замку Свірж на Львівщині.

Лайн-ап: У фестивальній афіші - здебільшого українські виконавці та гурти - Скрябін, Fontaliza, Шана, Sinoptik та інші.

Південьфест

Веб-сайт: pivdenfest.com

Місце проведення: Одеса, аеродром «Гідропорт»

Дати: 15-17 липня

Ціна: Безкоштовно (після реєстрації)

Організатори позиціонують свій захід як «головну музичну подію літа південної України».

Лайн-ап: Серед іноземних учасників фесту приваблюють увагу такі гурти як металкор-команда Caliban з Німеччини, угорці Ektomorf, які грають таку собі суміш циганських мелодій та треш-металу, а також багато вітчизняних команд, як от Скрябін, Fontaliza, 5 Vymir, Vivienne Mort та інші.

Імпульс Фест

Веб-сайт: impulse-fest.com

Місце проведення: Харківська обл, селище Безлюдівка

Дати: 29-31 липня

Ціни: абонемент на 3 дні - 550 грн, билет на 1 день - 150-290 грн.

Фестиваль засновано у Харкові у 2008 році. Перших чотири фестивалі відбулися у харківському клубі «Жара» у 2008, 2010-12 роках. Тепер же фест відкриває нову сторінку своєї історіі, бо цього року його формат перетворюється на open-air.

Лайн-ап: На фестивалі очікуються виступи таких гуртів та виконавців, як Бумбокс, 5'Nizza, Сергей Бабкин, Вагоновожатые, Оркестр Че, Один в каное, Pianoбой, BRUTTO, Жадан і Собаки, Гражданин Топинамбур, её, Fontaliza, Epolets та інших.

Олександр Птиця. Київ.

Перше фото: barbudaso.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-