Українські прикордонники знайшли викрадені з музею Верони картини

Українські прикордонники знайшли викрадені з музею Верони картини

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав особовий склад прикордонної служби та працівників військової прокуратури, які здійснили успішну операцію з пошуку колекції з 17 найцінніших картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з Міського музею у Вероні.

Про це інформує прес-служба Глави держави. 

«Ці картини - зірки колекції музею Верони. Сьогодні ця блискуча операція нагадує світу про те, як ефективно Україна запроваджує боротьбу з контрабандою, включаючи контрабанду витворів мистецтва, а також боротьбу з корупцією», - наголосив Порошенко.

За його словами, загальна вартість колекції за документами, наданими прикордонною службою та військовою прокуратурою, на сьогодні перевищує 16 млн євро.

«Безумовно, такими ефективними діями ми не лише зберегли світову цінність цих полотен, але й підтвердили на належному рівні престиж України», - підкреслив Президент та звернувся до керівництва цих відомств надати пропозиції щодо відзначення осіб, задіяних у здійсненні операції.

Фото: Михайло Палінчак, Укрінфом.

Водночас Глава держави доручив заступнику глави АП Костянтину Єлісєєву зв'язатися з італійськими партнерами та запросити експертів для підтвердження автентичності полотен та узгодження формальностей, пов'язаних із їх передачею.

У свою чергу голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко доповів про завершення активної фази спеціальної операції з вилучення на кордоні України колекції дорогоцінних картин. За його даними, 6 травня спільною слідчо-оперативною групою в Одеській області, за 1,5 км від державного кордону, при підготовці до переправи на територію Молдовської республіки, було затримано 17 картин, які мають велику історичну і художню цінність. Він зауважив, що вже 7 травня було проведено мистецьку експертизу і встановлено, що ці картини - оригінали.

Назаренко нагадав, що 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо у місті Верона викрадено 17 найцінніших картин старих майстрів - Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-