Польський скрипаль-віртуоз виступить у Нацопері

Польський скрипаль-віртуоз виступить у Нацопері

Укрінформ
Видатний польський скрипаль Маріуш Патира візьме участь у "Концерті прем'єр польської музики" з нагоди святкування Дня Конституції Республіки Польща, який відбудеться 10 травня у Національній опері України. 

Про це на прес-конференції у вівторок заявив посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Запрошуємо киян на святкування Дня Конституції Польщі і, я переконаний, цікавий концерт о 19 годині до Оперного театру", - сказав Літвін.

Він розповів, що це спільний проект Посольства Республіки Польща в Україні, Польського інституту у Києві та оркестру "Київ-Класик" за підтримки Міжнародного товариства польських підприємців в Україні. 

Головний диригент оркестру "Київ-Класик" Герман Макаренко поінформував, що головна мета концерту - представити "музичні візитівки" Польщі у світі, тобто полонези і мазурки. "На цьому й будується програма концерту. У ній прозвучать твори Вєнявського, Кіляра, Монюшка, Огінського, Шопена. Деякі твори у Києві будуть виконуватися вперше", - сказав він.

Скрипаль Маріуш Патира у свою чергу розповів, що багато творів з концертної програми містять традиційні, навіть фольклорні елементи польскої музики. Серед них він назвав полонез, який супроводжує найважливіші польські національні події і демонструє "саму сутність польської елегантності". 

"Водночас виконання концертного полонезу Генрика Вєнявського, який прозвучить на "Концерті прем'єр", вимагає величезної майстерності, виконати його прагнуть скрипалі всього світу", - зазначив Патира.

Маріуш Патира є першим і наразі єдиним поляком - володарем Гран-прі Міжнародного конкурсу імені Ніколо Паганіні. Його концерти збирають повні зали у Європі, США, Азії, Австралії, Японії та Мексиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-