Нищук: Нам необхідно співпрацювати з європейськими кінокомпаніями

Нищук: Нам необхідно співпрацювати з європейськими кінокомпаніями

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук  обіцяє ініціювати входження України в європейську програму «Єврімаш» для співпраці з європейськими кінокомпаніями.

Про це міністр, який перебуває на Прикарпатті з робочою поїздкою, заявив кореспонденту Укрінформу в Івано-Франківську.

«На наступному тижні буде поданий «Закон про кіно». Зі свого боку я хочу переконати, що на платній основі нам треба увійти в європейську програму «Єврімаш», яка дасть можливість  співпрацювати  з європейськими кінокомпаніями. Таким чином ми порятуємо цей напрямок, який був направлений лише в бік Росії. На європейському ринку без участі в цій програмі неможливо існувати. Більше того, вона відкриває ще й грандову допомогу», - сказав Нищук.

Він зауважив, що «Держкіно» нині підтримує лише виробників «повного метру», тоді як   український серіал залишається поза увагою.

«Нам необхідний власний український контент нашого серіалу. Я радий за своїх колег, які знімаються в наших серіалах. Але питання навіть не у мові. Вони поки не відрізняються від того, що йде в російському форматі», - констатував міністр культури.

Сьогодні міністр культури України Євген Ніщук перебуває з робочим візитом на Івано-Франківщині. У Пшеничниках він взяв участь в освячуванні дзвіниці святого Юрія. Також міністр підтвердив свою участь у фестивалі «Карпатський простір», де будуть обговорювати наукову та економічну співпрацю з регіоном. Відомо, що країнами-учасниками  фестивалю «Карпатський простір» будуть Україна, Австрія, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Румунія. Серед почесних гостей - делегації Азербайджану, Грузії та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-