Іллєнко сподівається, що

Іллєнко сподівається, що "Люксембург" Слабошпицького встигне на Канни-2017

Укрінформ
Україна має проекти, що можуть позмагатися за призи на Каннському кінофестивалі 2017 року. 

На цьому наголосив під час прес-конференції у четвер голова Держкіно України Пилип Іллєнко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

"Такі проекти є, вони знаходяться у виробництві. В тому числі за підтримки Держкіно. Конкретний приклад - фільм Мирослава Слабошпицького "Люксембург". Це нова стрічка, яка, сподіваюсь, буде готова до наступного Каннського фестивалю. Ми дуже багато надій покладаємо на Мирослава. Він на сьогодні в міжнародному середовищі, очевидно, є найвідомішим сучасним українським режисером", - сказав Іллєнко. 

Крім того, за його словами, багато надій покладається на молодих кінематографістів. 

"Цього року багато знімається дебютних фільмів. В основному, короткометражних. Але, думаю, вони матимуть фестивальні перспективи - не тільки в Каннах, а й на інших престижних фестивалях. Вже сьогодні ми прийматимемо завершений дебютний фільм Аркадія Непиталюка "Кров'янка". Думаю, що на нього теж чекає фестивальна доля", - зазначив голова Держкіно. 

Як додав генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі, є сподівання і на нові фільми Сергія Лозниці.  

"Сергій Лозниця вже влітку починає знімати нові фільми, спільні з Голландією і Німеччиною. Його знають як українського режисера. Крім того, в нього є ще два проекти - "Донбас" і "Бабин Яр". Він уже став улюбленцем Каннського фестивалю, і, безумовно, там чекають на його нові фільми", - сказав Халпахчі.  

Іллєнко уточнив при цьому, що проект "Донбас" був одним з переможців останнього конкурсного відбору кінопроектів, який проводило Держкіно. 

"Думаю, що він зможе вже цьогоріч отримати державну підтримку. Для цього Сергію треба спочатку завершити розпочаті проекти. Але по таймінгу все збігається. Ми підтримуватимемо його наступні фільми. Це для нас теж дуже важливо - давати підтримку, в тому числі, тим людям, які гарантовано вже привертають до себе увагу на міжнародних фестивалях", - наголосив голова Держкіно.  

Він також зазначив: аби мати кіно, здатне змагатися за призи престижних фестивалів, потрібно сформувати кінопроцес. 

"Треба знімати багато різного кіно. Годі сподіватися, що ми будемо робити один-два фільми і вони матимуть і касовий успіх, і фестивальні нагороди. Коли з'явився фільм "Тіні забутих предків", то цього ж року тільки студія Довженка зняла близько 15 повнометражних ігрових стрічок. А ще були в Україні й інші кіностудії", - нагадав Іллєнко.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-