Нищук сказав, як повернути довіру до Мінкульту

Нищук сказав, як повернути довіру до Мінкульту

Укрінформ
Повернення довіри до Мінкульту залежатиме від того, наскільки активна громадськість зі своїми напрацюваннями буде залучена до реформування галузі культури.

Таке переконання висловив міністр культури України Євген Нищук, виступаючи на третьому міжнародному Конгресі активістів культури, повідомляє прес-служба міністерства

"Найбільша проблема, "головний біль" усієї культурної спільноти, професійного мистецького середовища полягає в тому, що всі напрацювання, велика робота, пророблена з європейськими партнерами, обговорення в колі тих чи іших культурних ініціатив є непочутими або абсолютно існують в іншому середовищі з чиновниками і державним апаратом... Тому я переконаний, що повернення довіри до Мінкульту буде залежати від того, наскільки будуть залучені ці люди з конкретними напрацюванням та розкішними ідеями до реформування галузі", - сказав Нищук.

Він додав, що саме спільні напрацювання громадськості та держави мають стати дороговказом.

"Мають бути створені певні правила гри, змінена сама заскорузла система", - зазначив міністр.

Під час конгресу було обговорено довгострокову національну культурну стратегію - дорожню карту "Культура 2025", розробка якої розпочалась 2014 року за участі тодішнього керівництва Міністерства культури та широкого кола експертів, європейських консультантів, представників громадських і культурних організацій та ініціатив. Робочі групи працювали над виробленням пріоритетів, меседжів, індикаторів комунікації всередині галузі, координації діяльності та створення ефективних механізмів роботи в культурній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-