У Харкові вірші Шевченка лунали з бойової машини

У Харкові вірші Шевченка лунали з бойової машини

Укрінформ
У незвичному форматі Харків відзначив 202 річницю від дня народження Великого Кобзаря: біля пам'ятника Шевченку в центрі міста вірші читали з доправленої туди «БРДМ» - бойової розвідувально-десантної машини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

При світлі прожектора біля пам'ятника зібралося не менше двохсот осіб. У руках - прапори України і Євросоюзу, квіти, портрети Шевченка. Один, графічний, має напис: "Борітеся – поборете!". Учасники акції заспівали Гімн України, поклали квіти не лише до пам'ятника, а й на броньовану обшивку бойової машини. Біля вільного мікрофону люди читали як вірші Шевченка, так і свої власні, написані на його честь, професійні артисти і місцеві барди співали українських пісень. Коли ж зазвучала пісня "Реве та стогне Дніпр широкий" - її підхопили всі присутні.

"Ідея провести акцію "Тарас на БРДМ" у прифронтовому Харкові не випадкова. Ми хотіли нагадати землякам, що коли музи мовчать, говорять гармати", - зазначив один із організаторів акції, координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін.

За його словами, запрошення прийти до "Тараса на БРДМ" розмістили в соціальних мережах, на що люди відразу відгукнулися. Свято відбулося без політики і пафосу.

Нагадаємо: пам'ятник Шевченку заввишки 16 метрів роботи знаменитого скульптора Матвія Манізера було встановлено у Харкові 1935 року і є символом міста. З ранку квіти до пам'ятника поклали представники місцевої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-