Жадан у проекті

Жадан у проекті "роздІловІ": сьогодні - виступ у Києві

Укрінформ
Український поет Сергій Жадан виступить у Києві як учасник проекту "роздІловІ" - важливого проекту, напряму пов'язаного з Донбасом. 

Про це Жадан сказав під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні в Києві в кінотеатрі ATMASFERA (Київський планетарій) о 20:00 відбудеться мистецький проект "роздІловІ". Це останній в цьому турі виступ. Попередні виступи були для нас особливі, тому що вони були у так званій зоні АТО, насправді - у Донецькій і Луганській областях", - сказав Жадан. 

Він зазначив, що в цьому турі його учасники проїхали вже 6 міст на півдні та сході України - Бердянськ, Краматорськ, Маріуполь, Слов'янськ, Бахмут і Сєверодонецьк. І проект повсякчас змінюється.

"Сьогоднішній показ буде відрізнятися від того, що було 2 дні тому в Сєвєродонецьку. У Києві буде три нові композиції, які ми за останні дні підготували. Внаслідок поїздки до Азовського моря у мене з'явилися нові тексти, музиканти - композитор з Мінська Олексій Ворсоба та донецький музикант Влад Креймер - зробили нову музику. І ми спробуємо це сьогодні показати", - сказав Жадан.

Він зауважив, що в Києві вхід буде за квитками, хоч в інших містах вхід вільний. Але учасники туру збирали і збиратимуть кошти на садибу Мсциховського, що під Алчевськом.

"Садиба знаходиться з того боку фронту, і кошти ми передаємо людям, які займаються підтримуванням будівлі і парку. Ми намагаємося це підтримувати, тому що це страшенно важливо. Ми хочемо, щоб, коли зникне фронт і відновляться кордони, ця віла і далі функціонувала", - підкреслив поет.

Він висловив сподівання, що проект і далі буде жити і трансформуватися. І в планах уже - виступи у Харкові, Одесі і Чонгарі.

А поки що Жадан, поза проектом "роздІловІ", здійснить чергову свою поїздку на Схід.

"25-27 березня ми робимо фестиваль "Дорога на Схід" в Луганській області - Новопсков, Сватове, Старобільськ. Туди поїде багато музикантів з Харкова, Києва, і плюс ми залучаємо місцевих музикантів", - поінформував поет, запросивши всіх охочих приєднуватися

"Якщо хтось буде там проїздити, приходьте, тому що це наша спільна дорога на Схід", - закликав Жадан. 

Як зазначила директор агенції "АртПоле" Мирослава Ганюшкіна, Київ побачить вже третю версію "роздІлових", тому що кожного разу вона нова, там багато місця для імпровізації, на проект впливають не лише люди, які беруть участь в проекті, а й місця та обставини, в яких він відбувається.

Вона нагадала, що цей проект, який поєднує поезію з музикою і відео, почався в 2012 році, до нього долучаються різні відеохудожники, музиканти. Сталими залишаються три особи - Сергій Жадан, композитор з Мінська Олексій Ворсоба, режисер та автор візуалізації Оля Михайлюк. До учасників долучився донецький музикант Влад Креймер. Коли розпочалися події на Сході, він виїхав до Ужгорода, а потім до Москви, але приїжджає для участі в проекті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-