У Києві відкривається виставка вбрання Давньої Русі

У Києві відкривається виставка вбрання Давньої Русі

Укрінформ
Виставка "Жива історія. Вбрання та побут Давньої Русі" відкривається у Національному музеї історії України.

Презентація проекту відбудеться ввечері у п'ятницю, інформує прес-служба Мінкульту.

"На виставці експонуватиметься одяг, взуття, обладунки, зброя, прикраси і предмети давньоруського побуту, а також унікальні експонати з фондів Національного музею історії України. Понад 15 комплектів жіночого та чоловічого вбрання ілюструють, як виглядали та у що вбиралися представники різних соціальних прошарків міст Русі та Скандинавії X-XI cтоліть", - йдеться у повідомленні.

Поєднавши оригінальні археологічні експонати та натурні реконструкції, виставка через повсякдення воїнів та міщан відтворить життя давньоруських міст X-XI ст.ст. Секрети створення експонатів, деталі з повсякдення розкриють відеосюжети та більш ніж 20 художніх фотопортретів роботи Сергія Мольченка.

Під час відкриття виставки лунатиме середньовічна музика у виконанні Юрія Міщенка (клуб історичної реконструкції "Вевериця"). Також продемонструють процес створення тканин за технологіями, які використовували майстри X-XI століть на ткацькому станку.

Виставка є спільним проектом Національного музею історії України, Археологічного музею Інституту археології НАНУ та клубу реконструкції давньослов'янського військового побуту "Яр-Тур".

Початок презентації - о 18.00. Виставка триватиме до 10 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-