Українські іконописці відкрили на Тернопільщині «Вікно у Небо»

Українські іконописці відкрили на Тернопільщині «Вікно у Небо»

Укрінформ
Перший всеукраїнський іконописний пленер «Вікно у Небо. Зарваниця-2016» зібрав на Тернопільщині 12 іконописців.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник пленеру, заслужений художник України Микола Шевчук.

«Символічно, що пленер розпочали у День Соборності України. Тут, у Духовному центрі в Зарваниці, упродовж трьох тижнів відомі іконописці з Києва, Сходу, Центру України, Прикарпаття, Галичини, Волині писатимуть лики святих, богородичні ікони та твори на тему християнських свят та подій. Хочемо, щоб ця зустріч митців України, яка проводиться у благодатному місці, де 775 років тому монаху з’явився чудотворний образ Зарваницької Божої Матері, засвідчила споконвічне прагнення українського народу до єднання всієї нації. Цим іконописним пленером хочемо показати Україні та світові, що Тернопілля є землею не кровопролиття і ненависті, а любові та високої духовності», - розповів Шевчук.

Митців, представників різних конфесій, благословив на початок творчої роботи Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій.

Передбачається, що під час пленеру буде створено великомасштабні виносні ікони та невеличкі за розмірами іконки як подарунок іконописців захисникам Вітчизни - бійцям АТО.

Окрім цього, українські митці, серед яких четверо заслужених художників України, лауреати всеукраїнських та міжнародних мистецьких виставок, заслужений майстер народної творчості України, запропонують придбати свої авторські роботи, освячені в Зарваниці, фундаторам, меценатам, благодійникам, які долучилися до проведення пленеру, та жителям краю.

Пленер триватиме до 12 лютого, празника Трьох Святителів. Цього дня у Духовному центрі в Зарваниці відбудеться відкриття виставки авторських робіт учасників всеукраїнського іконописного пленеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-