Франція узаконила польоти безпілотників для розваг

Франція узаконила польоти безпілотників для розваг

Укрінформ
Уряд Франції визначив правові та технічні норми, що регулюють польоти безпілотників для розваг (у т.ч. квадрокоптерів для фото та відео зйомок).

Нововведення вступають у дію з 1 січня 2016 року, повідомили власному кореспонденту Укрінформу в Матіньонському палаці (урядова резиденція).

«Чинний указ скасовує дію попереднього, затвердженого у квітні 2012 року, який обмежував польоти безпілотних літальних апаратів у межах населених пунктів та інших об’єктів на території Франції», - зазначив співрозмовник.

За його словами, новий указ обмежує використання безпілотників у міських районах, поблизу громадських місць та місць скупчення тварин.

«Нові норми визначають висоту польотів дронів, яка має бути не менше 150 м над поверхнею землі та не менше 50 м над штучними або природними перешкодами висотою до 100 м», - зазначив представник уряду, додавши, що з деталями указу можна ознайомитися на сторінках офіційного видання Journal Officiel

Нормативний документ готувався у співпраці з фахівцями Генерального директорату цивільної авіації Франції (DGAC). Указ також забороняє використання безпілотників вночі, поблизу аеропортів та в інших сферах (поблизу режимних об’єктів, державних установ), натомість рекомендує їх застосування з урахуванням положень закону про повагу до приватного життя.

Порушникам нових норм загрожує ув’язнення терміном на один рік та штраф у розмірі 75 тис євро.

Уряд увів нововведення у зв’язку з масштабним зростанням попиту на безпілотники для розваг. За офіційними даними, лише упродовж 2014 року продажі дронів у Франції сягнули 100 тис. одиниць. Французька влада з розумінням поставилися до споживачів, чимала частина з яких отримала у якості подарунків на Різдвяні свята саме безпілотники.

Нагадаємо, що торік та на початку цього року у Франції були зафіксовані численні несанкціоновані владою польоти над АЕС, державними та громадськими установами, у т.ч. над Єлисейським палацом, дипломатичними установами та державними будівлями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-