У Москві сказали, що в Української бібліотеки будуть нові функції

У Москві сказали, що в Української бібліотеки будуть нові функції

Укрінформ
Глава департаменту культури Москви Олександр Кібовський спростував повідомлення про плани закриття Бібліотеки української літератури.

Про це він сказав в ефірі «Русской службы новостей».

«Я не знаю, звідки взялися такі апокаліптичні плани. Ця бібліотека єдина в нашій мережі, яка має такий національний аспект. Ніяких планів про те, що треба когось звільнити або скоротити, немає»,— сказав Кібовський.

Він підкреслив, що це установа, як і інші подібні, тільки набуває нових функій. «Зараз бібліотека ж не просто місце видачі книг. Сьогодні функція отримання друкованого джерела відходить на другий план, так як є електронні видання, є спеціалізовані ресурси. Сьогодні це вже культурний центр, місце зустрічей, спілкування, проведення дозвілля», — пояснив глава депкульта.

Кібовський нагадав, що з 1 січня 2016 року Бібліотека української літератури переходить з ведення департаменту культури в зону відповідальності департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків та туризму.

В кінці жовтня 2015 року проти директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної порушили кримінальну справу про екстремізм. За версією Слідчого комітету Росії, вона поширювала книги українського націоналіста Дмитра Корчинського, які в Росії визнані екстремістськими.

22 грудня голова департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків та туризму столиці Володимир Черніков заявив, що влада Москви вирішили закрити Бібліотеку української літератури. За його словами, замість неї створять Мультимедійний центр слов'янських народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-