Справа української бібліотеки:

Справа української бібліотеки: "нишпорки" забрали книжки й комп'ютер

Ексклюзив
Укрінформ
У понеділок, 14 грудня, Слідком РФ провів обшуки з вилученням особистих речей, документів і книг у співробітників Бібліотеки української літератури в Москві, свідків у справі директора Наталі Шаріної, яку звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів.

Про це повідомив в ексклюзиві кореспонденту Укрінформу адвокат Іван Павлов.

«Це черговий виток ескалації «справи бібліотекарів». У трьох співробітників Бібліотеки української літератури в Москві вранці відбулися обшуки - у найкращих традиціях НК. У результаті вилучено комп'ютери і книги з особистої бібліотеки у Тетяни Мунтян і Віталія Крикуненка. У Мунтян ще вилучено телефон (тому її не могли знайти). У Ганни Павлюкової вилучено книги і деякі документи», - розповів Павлов.

За його словами, конструкція обвинувачення директора бібліотеки Наталі Шаріної, яка перебуває під домашнім арештом, така, що подібні обвинувачення можуть бути пред'явлені і всім іншим співробітникам бібліотеки. «Раніше були просто допити. Тепер співробітників бібліотеки почали «кошмарити». Я вже сьогодні якось сказав, що, «здається, вже час і читачам бібліотеки приготуватися». Це була іронія. Але, якщо серйозно, слідство поводиться так брутально, що я не наважуся давати прогнози», - відзначив він.

Нагадаємо, з 30 жовтня директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталя Шаріна перебуває під домашнім арештом за обвинуваченням у поширенні екстремістської літератури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-