У Дніпропетровську презентували виставку однієї картини про Майдан

У Дніпропетровську презентували виставку однієї картини про Майдан

Укрінформ
Дніпропетровська художниця Ольга Рекун написала картину про трагічні події на Майдані, а сьогодні вперше показала її землякам.

Презентація роботи відбулася в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поштовхом до створення цієї роботи стала моно-вистава в театрі Шевченка «Я вам цей борг ніколи не залишу». Ця мелодія («Плине кача» - ред.) була майстерно вплетена в сюжет. Чоловік поряд плакав. Я теж не стримую сліз, коли чую пісню, яка завжди нагадує про трагічні втрати під час Майдану, - розповіла Рекун. - Я подумала: а що, як передати ці емоції на полотні. Місяців три виношувала ідею. А потім виконала ескіз і взялася за роботу».

І відкривали виставку під звуки пісні «Плине кача». В центрі композиції картини – сумна кача та Небесна сотня, яка перетворюється на журавлів і летить в небеса. Художниця каже: ніколи не доводилося малювати картини на такі трагічні теми, тож творила з болем у душі. Відчули це і перші відвідувачі виставки.

«Там Україна волає, просить – любіть, бережіть, цініть землю, де ми народилися та живемо, щоб не було таких трагічних подій. Бо вже не сотня, а сотні молодих сердець віддано за наше щастя та мир», - поділилася враженнями від роботи Рекун відвідувачка виставки Світлана Полтавська.

Протягом місяця картина «Плине кача» експонуватиметься в холі облдержадміністрації.

Фото: gorod.dp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-