У столиці відкрилася виставка, присвячена Голодомору

У столиці відкрилася виставка, присвячена Голодомору

Укрінформ
У Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» у середу відкрилася виставка «Люди правди», експозиція якої присвячена тим, хто не боявся розповідати правду про жахливий злочин сталінізму. 

Про це повідомляє сайт Глави держави.

"Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, 81% українців вважають Голодомор геноцидом. Ця величезна цифра свідчить про те, що українська історія, насправді, об'єднує українців. Ця величезна цифра заперечує те, що нібито минуле розділяє нас. Ця величезна цифра, між іншим, заперечує тезу, що нібито російська пропаганда перемагає в інформаційній війні", - сказав голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на відкритті виставки.

 Він наголосив, що, в першу чергу, це стало можливим завдяки тим людям, які не боялися говорити про Голодомор ще в ті страшні роки. "Це стало можливим завдяки тим, кого ми сьогодні називаємо людьми правди", - зазначив голова Інституту національної памяті.

Зокрема, радник глави Адміністрації Президента України Наталка Попович повідомила, що обговорюється можливість започаткування премії імені арета Джоунса. Цей британський журналіст був одним із перших західних кореспондентів, який почав розповідати правду про Голодомор.

За словами Попович, така ініціатива є дуже актуальної з огляду на інформаційну війну, яку проти нас продовжує Росія. З метою привернення уваги світової спільноти до Голодомору як акту геноциду проти Українського народу в Україні зняли телевізійний ролик. Він змальовує масштаб трагедії промовистими цифрами: у пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини - 1440, щодоби - 34 560. За короткий проміжок часу Москва вбила 4 з половиною мільйони українців.

Вона зазначила,  що цей ролик буде передано усім посольствам України у світі.

Радник Глави АПУ попросила українців о 16-й годині в суботу, 28 листопада, в кожній домівці, в усіх органах державної влади засвітити свічки пам'яті. «Ми просимо також медіа, всі радіостанції, всі телеканали о 16-й годині в суботу вшанувати жертв Голодомору хвилиною мовчання», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-