У Франкфурті завершився найбільший книжковий ярмарок

У Франкфурті завершився найбільший книжковий ярмарок

Укрінформ
У німецькому місті Франкфурт-на-Майні завершив роботу найбільший європейський книжковий форум – 67 книжковий ярмарок.

 У ньому взяли участь понад сім тисяч учасників із близько 100 країн світу. Ярмарок відвідало майже 300 тисяч гостей.

На національному стенді України були представлені публікації близько сорока українських видавництв, що розмістилися у трьох тематичних розділах: книги про Революцію Гідності та війну на Сході України, видання про сучасну Україну, її традиції, культуру, мистецтво та твори сучасних українських письменників у перекладі іноземними мовами, повідомляє Урядовий портал.

На інформаційно-організаційне забезпечення роботи українського стенду під час міжнародного книжкового ярмарку Уряд виділив майже 1 мільйон 100 тисяч гривень. Організацією підготовки до  книжкового форуму займалися Держкомтелерадіо, волонтери та видавці.

«Погляд на країни, які беруть участь в ярмарку, показує, що саме регіони, які страждають від економічних криз і політичних конфліктів, продемонструють себе у Франкфурті повною мірою, - заявив в інтерв’ю іноземним ЗМІ директор ярмарку Юрген Боос. - Так, Греція й Україна представлені великими національними стендами. Головним чином, це показує, що інтерес до видавництв у цих країнах високий, що індустрія у них розвиватиметься нормально».

Як повідомляють на сайті, куратори українського стенду відзначили неабиякий інтерес європейської аудиторії до української літератури та наголосили на важливості участі України в європейських культурно-мистецьких заходах з метою сприяння ефективній інтеграції до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-