Українські книжки їдуть на ярмарок у Франкфурті

Українські книжки їдуть на ярмарок у Франкфурті

Укрінформ
Тема України буде однією з центральних у ході 67-го Франкфуртського книжкового ярмарку, що пройде 14-18 жовтня.

Про це кореспондентові Укрінформу в Німеччині повідомили організатори заходу.

«Погляд на країни, які беруть участь в ярмарку, показує, що саме регіони, які страждають від економічних криз і політичних конфліктів, продемонструють себе у Франкфурті повною мірою: так, Греція й Україна представлені великими національними стендами», - заявив директор ярмарку Юрген Боос.

За його словами, те, що такі країни, як Україна або Греція, за часів кризи планують таку широку участь у виставці, не є само собою зрозумілим. «Головним чином, це показує, що присутність у Франкфурті і далі має величезну актуальність, що інтерес до видавництв з цих країн високий, що індустрія у них розвиватиметься нормально», - зазначив Боос.

Україна представлена більш як 30 учасниками. Національний стенд (для організації якого приймаюча сторона надала безпрецедентну знижку - 30%) включає такі розділи, як українська література в перекладі іноземними мовами, дитяча література, художня література тощо. Окремо представлені книги на тему Майдану і війни на Донбасі.

У рамках виставки пройдуть ряд зустрічей і колоквіумів. Зокрема, на 16 жовтня запланована дискусія на тему «Автор і війна» за участю Юрія Андруховича, Сергія Жадана й Ірени Карпи. Передбачено також зустрічі з такими письменниками, як Марія Матіос, Андрій Курков, Василь Махно, Пітер Померанцев. 17 жовтня відбудеться дискусія на тему «Що ховається за політикою».

Frankfurter Buchmesse, історія якого налічує 500 років, цьогоріч зібрав рекордну кількість учасників: 7100 експонентів з більш як 100 країн. У плані значиться понад 4 тисячі різних заходів. Очікується, що ярмарок відвідають близько 270 тисяч осіб. Висвітлюють Buchmesse - 2015 майже 9300 акредитованих журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-