У Криму «суд» відмовився поновити слідство у справі про викрадення активіста Шаймарданова

У Криму «суд» відмовився поновити слідство у справі про викрадення активіста Шаймарданова

Укрінформ
Верховний "суд" в тимчасово окупованому Криму відмовився поновлювати слідство у справі про викрадення у травні 2014 року українського активіста Тимура Шаймарданова.

Про це повідомив адвокат політв'язнів Еміль Курбедінов у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вчора, 26 лютого, Верховний суд Криму виніс рішення (залишивши чинність рішення Київського райсуду Сімферополя) про обґрунтованість призупинення з 2017 р. розслідування викрадення у 2014 р. Тимура Шаймарданова", - йдеться у повідомленні.

Фото: Social Media

Як повідомляв Укрінформ, Тимур Шаймарданов до анексії Криму працював у страховій та аудиторській фірмах, потім став підприємцем, брав участь у роботі діаспори казанських татар у Криму. У 2014 році став активістом громадської ініціативи «Український народний дім», у березні - відразу після окупації Криму допомагав надавати гуманітарну допомогу українським військовим у Криму. Зв'язок рідних з ним перервався 26 травня 2014 року. Він вийшов з дому о 9.15 і близько 11 години вже не відповідав на дзвінки. Через деякий час, 30 травня, зник його друг і соратник по "Українському дому" Сейран Зінедінов, який активно займався пошуками Тимура.

Читайте також: В Україні запустили ініціативу з підтримки політв'язнів «Листи до вільного Криму»

В інтерв'ю Укрінформу Еміль Кубердінов розповів, що у 2023 році подавав до суду запити про зниклих раніше Тимура Шаймарданова та Ервіна Ібрагімова. За цими справами Росія призупинила слідство, бо начебто не змогла знайти підозрюваних у їхньому викраденні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-