У Криму «суд» залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» у СІЗО до квітня

У Криму «суд» залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» у СІЗО до квітня

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму Київський районний «суд» Сімферополя залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» - політв'язнів Ремзі Німетулаєва, Ельдара Якубова, Аметхана Умерова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова та Сейдамета Мустафаєва - у СІЗО до квітня 2024 року.

Про це повідомив «Кримській солідарності» адвокат політв’язнів Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

«17 січня «суд», не прийнявши обґрунтованих доказів захисту, продовжив запобіжний захист - утримання в СІЗО до квітня 2024 року, поки триватиме слідство», - сказав він.

За словами адвоката, захист надав обґрунтовані докази, що політв'язні не винні, але «суд» прийняв рішення продовжити їх утримання у СІЗО начебто для проведення слідства.

«Але місяця два, як нам відомо, з нашими підзахисними не проводяться жодні слідчі заходи», - зазначив він.

Читайте також: «Суддя» з Криму, причетний до переслідування Єсипенка, Бекірова та Приходька, отримав 13 років в'язниці

Кубердінов також повідомив, що Абдулмеджит Сейтумеров розповів про важкі умови утримання в СІЗО-2, про грубе ставлення до політв’язнів, про те, що він не може домогтися, щоб йому передали Коран, хоча за законом повинні це зробити, але з надуманих підстав відмовляють.

Адвокати мають намір оскаржити рішення щодо продовження утримання політв’язнів у СІЗО до квітня 2024 року.

Як повідомлялося, вранці 24 серпня 2023 року російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамєта Мустафаєва, Амєтхана Умєрова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова.

Увечері 24 серпня в Київському районному «суді» пройшли судові засідання з обрання запобіжного заходу Аметхану Умерову, Ремзі Німетулаєву і Руслану Асанову. Їх залишили у СІЗО-2 Сімферополя.

МЗС України засудило ці переслідування за абсолютно сфабрикованими звинуваченнями та закликало міжнародну спільноту продовжувати чинити тиск на Росію задля негайного звільнення усіх незаконно ув’язнених українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-