Росіяни почали будувати залізницю між Ростовом та Кримом

Росіяни почали будувати залізницю між Ростовом та Кримом

Укрінформ
Між Ростовом-на-Дону та тимчасово окупованим Кримом почалося будівництво залізниці з боку тимчасово захопленого Донецька.

Вона пройде територією окупованої частини Запорізької області.

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на окупаційного губернатора Запорізької області Євгена Балицького, передає Укрінформ.

«Другий проєкт, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка буде проходити від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проєкт уже розпочато. Якимівка розташована нижче Мелітополя на південному заході, це якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво», — відзначив він.

Зазначається, що це нібито дозволить убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів зі сторони ЗСУ.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни продовжують тактику «м’ясних штурмів» - Сили оборони

«Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, нехай і без електричної тяги, ми вирішимо завдання військових. І, найголовніше, вирішується питання вивезення зерна на континент, вивезення залізної руди, металобрухту, вугілля та багатьох елементів, які нам сьогодні треба пов'язати з великою землею», – пояснив очільник окупаційної адміністрації РФ у Запорізькій області.

Він також додав, що їздити через Кримський міст стало небезпечно, він є «об'єктом підвищеної небезпеки».

Раніше Укрінорм повідомляв, що російські загарбники хочуть побудувати пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком, щоб вирішити всі питання військової та цивільної логістики.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-