Справа про зачинене укриття: трьом посадовцям та охоронцю лікарні оголосили підозру

Справа про зачинене укриття: трьом посадовцям та охоронцю лікарні оголосили підозру

Укрінформ
У Києві оголосили про підозру трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу через недопуск громадян до укриття, що призвів до трагічних наслідків.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва чотирьом особам, затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття, повідомлено про підозру”, - ідеться в повідомленні.

Першому заступнику Деснянської районної державної адміністрації, директору медичного закладу та його заступнику інкриміновано ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), охоронцю - ч. 3 ст. 135 КК (Залишення в небезпеці, яке призвело до смерті).

Читайте також: Поліція прийшла з обшуками в КМДА через закриті укриття під час обстрілу

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох департаментах Київської міської державної адміністрації, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку й діям службових осіб КМДА.

Читайте також: МВС закликає повідомляти про укриття, зачинені під час повітряної тривоги

Як повідомлялося, внаслідок нічної атаки російської армії на Київ 1 червня загинуло троє людей, серед них - дев'ятирічна дитина.

Житель Деснянського району, чия дружина загинула, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття, але їм ніхто не відчинив.

1 червня було затримано трьох посадовців та охоронця медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-