СБУ завершила розслідування у справі призначеного росіянами «мера» Сєвєродонецька

СБУ завершила розслідування у справі призначеного росіянами «мера» Сєвєродонецька

Фото
Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України судитимуть призначеного загарбниками «мера» Сєвєродонецька та двох посадовців окупаційних «адміністрацій».

Як передає Укрінформ, про це 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

«СБУ завершила досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності так зв. «виконувача обов’язків голови адміністрації м. Сєвєродонецька лнр» Миколи Моргунова. За даними слідства, мешканець Брянки очолив окупаційну «адміністрацію» Сєвєродонецька у липні 2022 року. До 2014 року фігурант був членом Партії регіонів та міським головою Брянки», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, одразу після початку російської агресії фігурант перейшов на бік проросійських угруповань і очолив окупаційну владу у Брянці. На території цього міста базувалося російсько-терористичне угруповання «Брянка СССР», відоме мародерством і звірствами проти цивільного населення.

Наразі підозрюваний виконує адміністративно-розпорядчі функції, сприяє утвердженню окупаційного режиму та імітує «налагодження мирного життя» у напівзруйнованому Сєвєродонецьку. При цьому в нездатності окупантів провести роботи з відновлення, забезпечити населення електрикою, теплом, водою та газом звинувачує українську владу.

«Керманич» окупаційної адміністрації міста отримав від СБУ підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу (Колабораційна діяльність).

Крім того, слідчі СБУ зібрали доказову базу стосовно колишнього начальника відділу молоді та спорту Сєвєродонецької ВЦА, який погодився на запропоновану ворогом однойменну посаду в окупаційній «адміністрації м. Сєвєродонецьк лнр».

Фігурантом кримінального провадження також стала колишня посадовиця відділу освіти, молоді та спорту Троїцької селищної ради. Після окупації населеного пункту жінка добровільно пішла на співпрацю з окупантами й обійняла посаду «начальника управління праці та соціального захисту населення» у так зв. «адміністрації Троїцького району лнр».

Цим особам також повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Наразі обвинувальні матеріали скеровані до суду для розгляду по суті.

Правопорушників оголошено у розшук.

Читайте також: СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед яких – так звані посадовці «МНС РФ»

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Підозрюваним загрожує покарання: до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, СБУ оголосила підозру колишньому соратнику Януковича, який став «сенатором від Запорізької області рф».

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-