Пам’яті заступника командира групи спецпризначення Дмитра Крамара

Пам’яті заступника командира групи спецпризначення Дмитра Крамара

Хвилина мовчання
Укрінформ
Хмельничанин загинув у Бахмуті за місяць до свого 24-річчя

23-річний молодший сержант, заступник командира групи 8-го полку спеціального призначення ССО ім. Князя Ізяслава Мстиславича Дмитро Крамар з Хмельницького загинув 6 травня 2023 року під час стрілецького бою в Бахмуті.

Фото: Фейсбук-сторінка Andriy Popyk 

«Загинув мій побратим Дмитро Крамар. Загинув як воїн, зі зброєю в руках у найгарячішій точці України місті Бахмут. Один із найідейніших та хоробрих націоналістів міста Хмельницького, який з 2018 року робив смерть ворогам в лавах 8-го полку ССО… Всі знали його як відданого, відповідального та безкомпромісного бійця, який в усіх двіжухах йшов завжди до кінця», - написав про загибель Дмитра депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

Дмитро Крамар закінчив у 2018 році Хмельницьке вище професійне училище №25 й після навчання став на захист України, чому присвятив п’ять років свого життя. Дмитро приєднався до 8-го полку спеціального призначення, у якому пройшов шлях від солдата до заступника командира групи. У лавах цього підрозділу військовослужбовець пройшов чимало гарячих точок війни. Попри молодий вік Дмитро був прикладом для своїх побратимів, які запам’ятали його веселим і товариським. Натомість у Хмельницькому його знали як одного із засновників націоналістичної формації «Фенікс».

Фото: Фейсбук-сторінка Віктор Бурлик

«Ми познайомились із Дімою на початку березня минулого року в Ірпені. З того часу тісно взаємодіяли по забезпеченню групи, підтримували контакт. Можу сказати, це рідна мені група, прекрасний колектив, професійні воїни… Дмитро був фаховим зв’язківцем, толковим командиром, безстрашним воїном, який завжди першим йшов в бій. Так і в останньому стрілецькому бою відправив у пекло щонайменше трьох росіян», - пригадує знайомий військового Владислав Грезєв.

Фото: Фейсбук-сторінка Владислав Грезєв

У квітні під час відпустки перед поверненням на бойові позиції Дмитро Крамар брав участь у переході Свято-Георгіївської парафії міста Хмельницького до Православної церкви України. Присутні під час тієї події пригадують, як священнослужителі і парафіяни УПЦ московського патріархату вигукували Дмитру та його побратимам фразу: «Чому не в Бахмуті..?». Саме там, у Бахмуті, обірвалося життя захисника України, який не дожив місяць до свого 24-річчя.

«Дмитро їм не казав ні слова про Бахмут... Він не вішав цю інформацію на бейджик, а просто робив свою справу», - пригадує ті події знайомий воїна Андрій Попик.

Фото: Фейсбук-сторінка Настя Сбродова

За словами Андрія, нещодавно провели збір коштів на потреби підрозділу Дмитра, який тепер продовжуватиме захищати Україну, але вже без свого мужнього побратима.

Фото: Хмельницька Єпархія Православної Церкви України

Із Дмитром Крамарем попрощалися 9 травня в Свято-Георгіївському храмі, за долю якого він уболівав. В останню дорогу воїна провели сотні хмельничан. Люди, які були на прощанні з Дмитром, пригадують, що того дня вперше побачили сльози на очах багатьох мужніх воїнів, які не могли стримати своїх емоцій. Героя поховали на Алеї слави мікрорайону Ракове у Хмельницькому.

Фото: Фейсбук-сторінка Настя Сбродова

«Це честь знати тебе. Скільки було зроблено разом. І скільки ще не встигли зробити… В мене не вистачає слів щоб описати важкість втрати Гідного Сина України. Брате, ми ще зустрінемось…», - попрощався із воїном колишній військовий Артур Ананьєв.

У загиблого залишилися мама, дружина та донечка, якій невдовзі виповниться два роки.

Вічна шана і слава!

Перше фото: Фейсбук-сторінка Владислав Грезєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-