Презентація дитячої збірки «Ірпінь – мій дім»

Презентація дитячої збірки «Ірпінь – мій дім»

Укрінформ
1 червня, 10:00 - презентація дитячої збірки «Ірпінь – мій дім».

Організатори: Видавництво «Саміт-книга».

Учасники: Олександр Маркушин – міський голова Ірпеня; Тетяна Ярошенко - керівник оргвідділу міської ради Ірпеня; Софія Мартинюк – дизайнерка; Назар Тарасюк – оператор; Іван Степурін - директор видавництва «Саміт-книга»; Ігор Степурін - директор БФ «Бібліотечна країна»; Галина Яблонська - народна артистка України; Брукс Ньюмарк - Колишній міністр Великої Британії з питань громадянського суспільства; Софія Котлярова – співачка; дитячий хор "Проліски" (Чабанівська школа мистецтва, керівник - Катерина Зінченко).

Також будуть присутні автори збірки: Артем Поводюк, Олексій Курячий, Богдан Притула, Марія Клименко, Мирослав Фалько, Тетяна Каблова, Ганна Дрозд, Ельдар Кононенко, Кіра Дрюченко, Мілана Возненко, Саша Бондаренко, Валерія Гуляєва, Еліана Феєр, Богдан Дільмєєв.

Модератор: Дмитро Дроздовський - головний редактор літературного журналу «Всесвіт».

Коротко. Учасники заходу презентують дитячу збірку «Ірпінь – мій дім», яку написали юні мешканці Ірпеня. Дитячі твори стали основою нової книги видавництва «Саміт-Книга». Їх під час заходу прочитає народна артистка України Галина Яблонська.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 18:00, 31 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували дитячу збірку «Ірпінь – мій дім»

Збірка «Ірпінь – мій дім», до якої увійшли твори юних мешканців цього міста, стане візитівкою переможної України.

Таке переконання висловлювали учасники презентації книги, що відбулася в Укрінформі.

«В античній культурі концепт дому був надзвичайно важливим. Зокрема, для Одіссея було вкрай важливо повернутися до Ітаки. Сьогодні ми говоримо про українську Ітаку. Ірпінь став своєрідним концептом, який визначає новий ландшафт усепереможної України», - зазначив головний редактор літературного журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський.

Він наголосив, що книжка «Ірпінь – мій дім» – це не просто фіксація перших емоцій ірпінських дітей від жорстокої реальності, з якою вони стикнулись на початку війни, а ще й проєкт культурної дипломатії.

«Ця книжка буде візитівкою нової України, переможної України. Вона написана вашим болем, вона написана вашою щирістю, вона написана голосом вашої правди», - підкреслив Дроздовський.

Своєю чергою міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповів, що діти у цій книзі пишуть про ті події, які відбувалися в Ірпені, про початок війни. Він упевнений, що ця збірка віршів і оповідань увійде в новітню історію України.

Маркушин розповів, що ідея книги виникла після проведення конкурсу дитячих малюнків.

«Минулого року ми збирали малюнки дітей, потім зробили на футболках фотографії з малюнками і влаштували флешмоб. А потім ми пішли далі. Була ініціатива нашої команди зробити книгу, в якій діти написали б вірші, а ми б роздрукували їх», - додав міський голова Ірпеня.

Дизайнер Софія Мартинюк розповіла, що ідея книги виникла приблизно рік тому, коли вона повернулася додому після евакуації.

«Мені дуже хотілося підтримати тих мешканців Ірпеня, які, на жаль, не мали змоги повернутися у свої домівки через те, що вони були зруйновані. Тоді ми організували цей проєкт "Ірпінь - мій дім"», - зауважила дизайнер.

Вона наголосила, що до кожного дитячого малюнка передбачалася історія родини з Ірпеня.

Організатори заходу вручили подяки дітям, які долучились до створення книги.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-