Справа ексочільника СБУ в Криму: Держбюро розслідувань не знайшло порушень у діях Баканова

Справа ексочільника СБУ в Криму: Держбюро розслідувань не знайшло порушень у діях Баканова

Укрінформ
Перевірка щодо колишнього голови Служби безпеки України Івана Баканова у межах розслідування справи екскерівника Головного управління СБУ в Автономній республіці Крим Олега Кулініча порушень не виявила.

Про це на брифінгу поінформувала радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, відповідаючи на запитання щодо Баканова, передає кореспондент Укрінформу.

"Була перевірена вся інформація щодо ексочільника СБУ. І у діях уже екскерівництва Служби безпеки України кримінальних правопорушень не виявлено у контексті саме розслідуваних подій (у межах справи щодо Кулініча — ред.)", — заявила вона.

Читайте також: Як «Котигорошко» працював на фсб: завершили розслідування справи ексочільника СБУ в Криму Кулініча

Відповідаючи на запитання, Сапьян зазначила, що наскільки їй відомо, будь-якого процесуального статусу (свідка, підозрюваного тощо) у Баканова не було.

Зі свого боку, речник СБУ Артем Дехтяренко заявив, що відносно ексглави СБУ була проведена службова перевірка, результати якої є засекреченими.

Як повідомлялося, Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження й оприлюднили нові докази співпраці колишнього керівника Головного управління СБУ в Автономній республіці Крим Олега Кулініча з фсб росії.

Читайте також: Ексголова СБУ Баканов перебуває в Україні – Веніславський

СБУ і ДБР оприлюднили перехоплення розмов Кулініча, затриманого раніше, і його куратора – колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича.

СБУ затримала Кулініча у липні 2022 року в результаті спецоперації, проведеної спільно з Державним бюро розслідувань. Йому була оголошена підозра у державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу України), створенні злочинної організації (ст. 255), самовільному залишенні місця служби в умовах воєнного стану (ст. 407), заволодінні зброєю та її незаконному зберіганні (ст. 410 та 263).

Кулініч виконував вказівки кураторів для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України, шпигунства, розставлення "своїх людей" у різні державні та правоохоронні органи, підбурювання громадян до державної зради тощо.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-