росіяни вдарили по Херсону та області, загинув цивільний

росіяни вдарили по Херсону та області, загинув цивільний

Оновлено
Укрінформ
Війська рф обстріляли з артилерії Херсон, а також село Козацьке, поціливши у приватний сектор. Внаслідок атак одна людина загинула, ще одна - дістала поранення.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"росіяни обстрілюють Херсонщину. З артилерії вдарили по місту Херсон, влучили у приватний будинок - загинула людина на вулиці" , - написав він.

Водночас Єрмак зазначив, що також обстріляли село Козацьке на Херсонщині: влучили в приватний будинок. Внаслідок атаки є поранений.

Згодом Офіс Генерального прокурора в Телеграмі повідомив, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури за фактом обстрілу розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Слідство встановило, що 1 квітня російські військові здійснили черговий обстріл м. Херсон та смт Козацьке Бериславського району. Ворожі снаряди влучили у житлові будинки, внаслідок чого у місті загинув чоловік. У селищі травмовано чотирьох місцевих. Остаточна кількість потерпілих уточнюється, обстріли тривають.

"Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф", - зауважують у відомстві.

Читайте також: росіяни за добу 54 рази обстріляли Херсонщину, троє людей загинули

Як раніше повідомляв Укрінформ, із деокупованої території Херсонської області 31 березня евакуювали більше 90 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-