У Софії Київській відбувся перший випуск військових капеланів

У Софії Київській відбувся перший випуск військових капеланів

Фото
Укрінформ
У Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся перший випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільники релігійних організацій прочитали молитву військового капелана, а потім здійснили освячення почесного стяга Служби військового капеланства ЗСУ Апарату Головнокомандувача ЗСУ та обряд благословення своїх представників.

У Софії Київській відбувся перший випуск військових капеланів / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

"Капелан покликаний для того, щоб давати відповіді на складні духовні питання. Всі ми люди, і капелани, і військовослужбовці. І в таких складних умовах випробувань війною, коли військові бачать смерть свого друга, смерть свого товариша, то звичайно в нього виникає багато запитань. Тому капелан покликаний духовно надихати, давати їм надію, і любов, надію в Бога, віру в Бога, і віру в нашу майбутню перемогу", - сказав Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній і Наєв обговорили роль капеланів у війську

Крім того, було проведено церемонію вручення сертифікатів про завершення курсів підготовки військових капеланів.

"Я хочу подякувати всім дотичним до того, що ви завершили цей курс, і хтось отримав первинне офіцерське звання, а хтось маючи військову кафедру отримав чергове звання. Хочу побажати, щоб перед вами стояли завдання, які ви можете розв'язати. Тому що в цивільному житті люди звертаються з одним, а у військовому, особливо на передовій, особливо в умовах безпосередньої лінії бойових дій, зовсім інакше", - сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов під час церемонії.

Підготовка 30 військових капеланів від п’яти релігійних організацій пройшла на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також: У ЗСУ не існує посади головного рабина – Служба військового капеланства

Як повідомлялося, Національне агентство кваліфікацій (НАК) зареєструвало заявки на розроблення проєктів професійних стандартів капелана та помічника капелана в охороні здоровʼя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-