Зеленська розповіла про принципи здорового харчування дітей під час війни

Зеленська розповіла про принципи здорового харчування дітей під час війни

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська поінформувала про низку матеріалів на порталі "ЗнаЇмо" щодо принципів здорового харчування дітей в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі.

“ Те, що ми їмо, впливає на емоційний, психологічний та фізичний стан. І хоч в умовах війни доступ до різних продуктів може бути обмеженим, проте все одно важливо принаймні намагатися дотримуватися принципів здорового харчування. Особливо, якщо мова про дітей”, - наголосила перша леді.

Вона звернула увагу, що на порталі "ЗнаЇмо" є декілька матеріалів, що допоможуть у цьому.

Читайте також: Зеленська поділилася відеоуроками про здорове харчування від Клопотенка та ЮНІСЕФ

Так, Зеленська порекомендувала прочитати про те, що варто покласти у ланч-бокс дитині, щоб вона відновила енергетичний баланс.

"Через постійні повітряні тривоги діти змушені якнайшвидше спускатися в укриття, а це стрес і витрати енергії. Тож слід подбати, аби в малюка під рукою був правильний перекус", - зазначила дружина Президента.

У матеріалі "Які продукти та напої варто покласти у дитячу тривожну валізку?" є перелік продуктів харчування, які треба мати з собою, щоб дитина отримувала повноцінний раціон у розрахунку на 1-2 доби, повідомила вона.

Читайте також: На порталі «Знаїмо» з'явилось меню для школярів на дистанційному навчанні - Зеленська

Також Зеленська порадила почитати про те, як загалом скласти оптимальний дитячий раціон, щоб врахувати ті продукти, які обов’язково мають бути в харчуванні дитини, і подивитися відео про те, що таке тарілка здорового харчування.

Як повідомляв Укрінформ, портал про здорове харчування у школах "Знаїмо" був запущений як частина реформи системи шкільного харчування, яка відбувається в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-