Перевірки транспорту на блокпостах у Києві: поліція дала роз'яснення

Перевірки транспорту на блокпостах у Києві: поліція дала роз'яснення

Укрінформ
Перевірки автотранспорту на блокпостах є необхідними стабілізаційними і профілактичними заходами заради безпеки у Києві та столичному регіоні.

Як передає Укрінформ, це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов пояснив у Телеграмі.

“Періодично бачу в соціальних мережах обурення деяких громадян причиною зупинки автотранспорту і перевіркою на блокпостах силами оборони і поліцією, наголошую черговий раз - це необхідні стабілізаційні і профілактичні заходи заради безпеки у столиці та столичному регіоні”, - заявив Нєбитов. 

Практично щодня із незаконного обігу вилучаються наркотики, зброя, вибухівка, встановлюються особи, які перебували в розшуку, або які потребують додаткової перевірки спеціальними службами, зауважив він. 

Читайте також: Військова адміністрація перевірила, як укріплюють інженерні загородження Києва

“Якщо під час таких перевірок відносно вас вчинено незаконні дії, відразу повідомляйте на 102 або до іншого правоохоронного органу”, - порадив Нєбитов і закликав не робити передчасних висновків в соцмережах. 

“Пам’ятайте, що безпека і правопорядок - це наша спільна справа і вона стосується кожного. Рік тому росіяни теж, так і не зрозуміли “причину остановки”, - наголосив керівник поліції Київщини.

Як повідомлялося, з початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року через пряму воєнну загрозу у столиці була розгорнута система інженерних загороджень. У кожному районі міста були встановлені численні блокпости, обладнані бетонними блоками, мішками з піском, були вириті окопи, бліндажі тощо.

На початку березня 2023 року КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення з удосконалення системи інженерних загороджень.

Фото: ANDRII NEBYTOV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-