росіяни накрили з артилерії Авдіївку, загинула дитина і її бабуся

росіяни накрили з артилерії Авдіївку, загинула дитина і її бабуся

Відео
Укрінформ
Унаслідок обстрілу російськими загарбниками Авдіївки Донецької області загинуло двоє осіб, серед яких дитина 2022 року народження, ще двоє людей – поранені.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«росіяни обстріляли Авдіївку з артилерії - загинуло двоє осіб, з них одна дитина 2022 року народження. Ще двоє людей – поранені», - зазначив він.

Читайте також: Унаслідок ракетного удару по Запоріжжю пошкоджені 55 будинків

За словами Єрмака, був пошкоджений приватний будинок.

Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів деталі. Загинув п'ятимісячний хлопчик та його бабуся, а мати та батько дитини поранені. Вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі виїхати з міста.

Він оприлюднив відео, на якому поліцейські умовляють жінку виїхати з немовлям з обстрілюваного ворогом міста, а вона геть відмовляється.

«Жахлива трагедія у Авдіївці: під вогнем російської армії загинув 5-місячний хлопчик та його бабуся. Мати й батько дитини поранені. Важко усвідомлювати, що навіть в умовах цієї страшної війни, яку ведуть проти нас росіяни, цієї трагедії можна було уникнути: буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати», - написав очільник області у Телеграмі.

Він зазначив, що, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату - жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце, «а сьогодні сталося непоправне».

«На жаль, деяким людям евакуація й досі видається незрозумілим і зайвим кроком. Але це єдине, що зараз здатне зберегти життя», - підкреслив Кириленко.

Він вкотре звернувся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: «Евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше - не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей».

Як повідомляв Укрінформ, за даними обласної поліції, в обстрілюваній ворогом Авдіївці на Донеччині станом на 28 березня залишалися п’ять дітей. З кожним днем виїзд із міста стає все складнішим. Поліцейські намагаються якнайшвидше переконати батьків вивезти малечу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-