Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни

Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни

Укрінформ
3 квітня, 15:00 - презентація результатів проєкту «Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни».

Організатори: ГО “Жіночий енергетичний клуб України”, Український Жіночий Фонд (УЖФ).

Учасники: Анастасія Горбач - координаторка проєкту, координаторка Жіночого енергетичного клубу України; Олеся Боднар - виконавча директорка УЖФ;  Надія Артем'єва - менеджерка грантової програми УЖФ; Вікторія Вострякова - співкоординаторка проєкту, к.е.н., голова ГО "АСР СИНЕРГІЯ"; Марцеліна Ельжбета Голембєвска - менторка, незалежний консультант у сфері енергетики; Лариса Білозерова - менті; Христина Касьянова - менторка; Наталія Ревуцька - співкоординаторка проєкту, к.е.н.

Модераторка: Вікторія Годік - співкоординаторка проєкту, директорка з розвитку ГО "Енергійна Країна".

Коротко. Вирішення нагальних потреб і негативних наслідків, з якими стикаються жінки-ВПО під час війни - головна мета проєкту. Робота була спрямована на підтримку жінок, їх менторський супровід, у межах якого менторки та менті визначали проблемні зони для розбудови кар’єрного зростання та планування власних проєктів. Також були визначені бар’єри для працевлаштування жінок-ВПО та розроблені гендерні рекомендації щодо кадрової політики з адаптації жінок на підприємствах. 

Формат заходу – онлайн (Zoom).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі представили результати проєкту «Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни»

В Укрінформі представили результати проєкту «Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни», який стосувався жінок, що працюють у сфері енергетики і є внутрішньо переміщеними особами через війну.

"Сьогодні, починаючи відбудовувати Україну, треба дивитися на ті технології та можливості, які дають можливість зробити зайнятість в енергетичній сфері більш безпечною, розширити спектр тих, хто в ній може працювати. ... На нашу думку, ... поява прикладів успішних жінок у сфері енергетики - це якраз практичний крок для того, щоб питання жінки-енергетика, жінки в енергетичній професїї стали в центрі уваги, щоб ми могли говорити про соціальний захист і жінок, і чоловіків. Щоб ми подивилися на особливості оплати праці в цьому секторі і вивчили ті уроки, які сьогодні маємо, для побудови іншого простору, в якому нам жити в перспективі", - сказала на презентації одна з авторок висновків та рекомендацій за підсумками проєкту «Адаптація жінок у нових умовах життя під час війни» Наталія Рябошенко.

Як розповіла на презентації результатів проєкту співкоординаторка проєкту, к.е.н., голова ГО "АСР СИНЕРГІЯ" Вікторія Вострякова, метою проєкту було підвищення професійних навичок, створення умов для підвищення кваліфікації чи перекваліфікації жінок-ВПО, або тих, які вирішили повернутися з-за кордону в Україну.

Програма передбачала менторські сесії з боку експертів у галузі енергетики, топ-менеджерок енергетичних компаній зі складанням індивідуальних планів для кожної учасниці проєкту.

Як розповіла Вострякова, загалом на проєкт зареєструвалося 59 жінок, які через війну були змушені виїхати з місця проживання та/або втратили роботу, 29 з них — взяли участь у проєкті, 16 — пройшли менторські сесії та розробили власні кар’єрні плани.

Проєкт реалізовувався протягом жовтня-листопада 2022 року . За цей час учасниці не тільки створили індивідуальні плани кар'єрного розвитку, а й почали втілювати їх.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-