На будівництво та ремонт інфраструктурних об’єктів Києва спрямують 19,2 мільярда

На будівництво та ремонт інфраструктурних об’єктів Києва спрямують 19,2 мільярда

Укрінформ
На будівництво, реконструкції та капітальні ремонти міських інфраструктурних об’єктів спрямують 19,2 мільярда гривень.

Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА, передає Укрінформ.

«Київрада ухвалила рішення про збільшення фінансування капітальних видатків на поточний рік за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки. Загальна сума коштів на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти міських об’єктів на 2023 рік збільшилась на 11,2 млрд грн і становить 19,2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фінансування збільшується, зокрема, за рахунок залишків бюджетних коштів на початок року, а також передачі частини коштів із Програми вирішення депутатами соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки.

Збільшення фінансування передбачено за всіма галузями міського господарства. Найбільші обсяги видатків спрямовують на транспорт, ЖКГ, охорону здоров’я та освіту.

Таким чином, на реалізацію проєктів у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури спрямовується 8,3 млрд грн. За рахунок цих коштів буде продовжено будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів та шляхопроводів.

На відновлення пошкодженої інфраструктури теплопостачання заплановано спрямувати 1,4 млрд грн.

Також 752,7 млн грн направлять на капітальні ремонти житлових будинків та їх термомодернізацію. Йдеться, зокрема, про впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках за програмою 70х30, капітальний ремонт фасадів, покрівель, заміну вікон, ремонти та модернізацію ліфтового господарства в житловому фонді, капітальні ремонти електричних та інженерних мереж. Продовжаться також капітальні ремонти найпростіших укриттів та споруд цивільного захисту.

Крім того, на забезпечення житлом учасників бойових дій та членів їхніх сімей у Програмі на 2023 рік передбачено 430 млн грн. На відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій, зокрема на вул. Глибочицькій, спрямують 232,7 млн грн. Загалом на реалізацію проєктів у галузі житлово-комунального господарства та житлової політики у 2023 році передбачено 6,8 млрд грн.

Трохи більше 2 млрд грн на 2021-2023 роки передбачено на сферу охорони здоров’я. З них 670 млн грн – на капітальний ремонт медичного закладу для реабілітації військовослужбовців. Крім того, в рамках затверджених капітальних видатків заплановані реконструкції та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я, капітальні ремонти найпростіших укриттів і захисних споруд цивільного захисту.

Читайте також: У столиці частково обмежать рух на Північному мосту

Окрім цього, на соціальний захист та соціальне забезпечення киян на 2023 рік передбачено 342 млн грн. За рахунок цих коштів, зокрема, заплановано створити та оновити центри і заклади соціальних та реабілітаційних послуг, а саме: реконструкція будівлі під розміщення малого групового будинку на вул. Шевченка в Дарниці, реконструкція будівлі на вул. Закревського для створення умов для надання соціальних та реабілітаційних послуг у сфері соціального захисту в Деснянському районі, а також реконструкцію будівлі на проспекті Правди для розміщення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю у Подільському районі Києва.

У Департаменті економіки та інвестицій КМДА зазначили, що також будуть проведені капітальні ремонти будівель та укриттів у закладах соцсфери.

У частині поточного року на освітню галузь плануються видатки у розмірі 1,161 млрд грн. Із них на реконструкцію, капітальний ремонт закладів освіти закладено 372,1 млн грн, ще 788,9 млн грн – на підвищення рівня енергетичної безпеки, покращення енергозбереження та рівня безпеки життєдіяльності в закладах освіти.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-