В Україні створили онлайн-конструктор для спрощення відбудови сільських будинків

В Україні створили онлайн-конструктор для спрощення відбудови сільських будинків

Відео
Укрінформ
Команда архітектурного бюро Balbek Bureau презентувала онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови пошкоджених та зруйнованих будинків. Його мета – зберегти сформований органічний образ українських сіл та не дати «стерти» його типовою забудовою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Balbek Bureau у Фейсбуці

«Онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages був розроблений для відновлення пошкоджених або зруйнованих війною будинків, проте стане у пригоді й тим, хто збирається будувати сільське житло з нуля і шукає готове рішення. Проєкт стартував з експедиції селами деокупованої Київщини – саме ця область стала першою в серії наших досліджень», - йдеться в повідомленні.

Скориставшись конструктором RE:Ukraine Villages, люди отримають готову інструкцію з відбудови свого житла: pdf-файл з ізометрією, планами, кресленнями, розгортками фасадів і технічним описом. План також містить рекомендації з матеріалів, необхідних для оздоблення.

Читайте також: У Реєстрі пошкодженого та знищеного майна - вже понад 344 тисячі повідомлень

«Конструктор пропонує елементи дизайну, типові саме для обраної місцевості – як базові, так і декоративні. Поступово ми розширимо географію проєкту й додамо нові дані з різних регіонів, постраждалих від війни», - резюмували в Balbek Bureau.

Як повідомлялось, станом на лютий 2023 року загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення росії, збільшилася ще на $6 млрд і становить $143,8 млрд (за вартістю заміщення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-