Ердоган планує обговорити з путіним «зернову ініціативу»

Ердоган планує обговорити з путіним «зернову ініціативу»

Укрінформ
Президент Туреччини має намір обговорити з президентом рф питання, пов’язані із Чорноморською зерновою ініціативою, зокрема, постачання продовольства у слаборозвинені країни.

Як передає Укрінформ, про це Реджеп Таїп Ердоган сказав під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалів NTV ve Star TV, повідомляє Директорат із комунікацій адміністрації Президента Туреччини.

«Насправді переговори, які ми мали з паном путіним, дуже чіткі, за що я вдячний», - сказав Ердоган, нагадавши про зміст попередніх розмов.

Президент Туреччини процитував слова путіна про те, що велика частка зерна йде в Європу, і той хотів, аби більше зерна йшло у слаборозвинені країни. А також нагадав, що Туреччина запропонувала росії відправляти зерно в Туреччину, де його перемелють, після чого відправлять в слаборозвинені країни.

«У нас є така домовленість, за два-три дні будемо мати телефонну розмову з паном путіним. Ми зробимо свої кроки і в цьому напрямку. Також є потреба в добривах. Ми будемо закуповувати та поставляти їх знову та відправляти на світові ринки та в слаборозвинені країни, намагаючись полегшити їхнє становище», - сказав Ердоган.

Читайте також: Україна вже експортувала понад 35,8 мільйона тонн зернових та зернобобових

Як повідомлялося, 20 березня путін заявив, що росія наполягає на «пакетному характері та повному дотриманні вимог зернової угоди», та пригрозив її зупинити. Він також поскаржився, що буцімто 45% зернових поставлено до європейських країн і лише 3% - до Африки. Міністерство закордонних справ України опублікувало статистику експорту через "зерновий коридор" після брехні президента рф володимира путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-