Внесок Німеччини в перемогу України: навчання військових, танки, ППО

Внесок Німеччини в перемогу України: навчання військових, танки, ППО

Укрінформ
22 березня, 11:00 -  брифінг на тему: "Внесок Німеччини в перемогу України: навчання військових, танки, ППО".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Анка Фельдгузен - Надзвичайний і Повноважний посол ФРН в Україні.

Актуальні питання:

  • Танки, ППО, боєприпаси, навчання військових – внесок Німеччини в перемогу України.
  • Енергетичний сектор економіки та німецький бізнес після запровадження санкцій проти росії – що змінилось та наскільки невідворотні ці зміни? 
  • Яким бачать завершення війни Німеччина та ЄС? 
  • Якою має стати післявоєнна європейська конструкція безпеки? Які висновки вже зроблено? 
  • Розвиток ВПК та армій країн НАТО в найближчому майбутньому.
  • Сплеск дипломатичної активності Китаю – що про це думають у Європі?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) .

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Фельдгузен: Учора було підписано документ про ремонт Panzerhaubitze у Словаччині

Німеччина домовилася про ремонт гаубиць Panzerhaubitze 2000 для України у Словаччині.

Про це розповіла посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Цей процес щодо обслуговування, особливо Panzerhaubitze, у Словаччині довго тривав, але вчора було підписано врешті-решт документ, що зараз ці Panzerhaubitze йдуть прямо в Словаччину, тобто не так далеко», - сказала вона.

Посол ФРН додала, що її країна завжди наполягає на тому, щоб разом з танками та іншою зброєю надавалися не тільки навчання, а й запчастини й обслуговування.

Як повідомлялося, Словаччина не пропускала на ремонт німецьку військову техніку для України та посилала на невирішені юридичні питання.

Німецька економіка спроможна реагувати на оборонні потреби України відповідно до очікувань - посол ФРН

Німецька економіка спроможна реагувати на оборонні потреби України тією мірою, як від неї очікується.

Таку думку висловила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Дипломат зауважила, що на Мюнхенській безпековій конференції у лютому зустрічалася з представниками багатьох німецьких фірм, які виробляють зброю, і всі вони висловлювали готовність пришвидшити і збільшити виробництво. Водночас рішення Євросоюзу спільно закуповувати боєприпаси дає змогу фірмам планувати роботу на більш тривалу перспективу.

«Цей процес уже йде, і я досить оптимістична, що після того, як нам усі процеси здавалися досить повільними, зараз німецька економіка може реагувати такою мірою, як це від неї очікується», - сказала дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу погодили план спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 мільйона снарядів.

За словами високого представника ЄС Жозепа Борреля, у спільному замовленні боєприпасів у європейської оборонної промисловості братимуть участь 17 країн ЄС та Норвегія, проєкт почнуть реалізувати до кінця травня.

Посол Німеччини вважає малоймовірним вступ України в НАТО під час війни

Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен вважає малоймовірним, що Україну приймуть у НАТО, доки в країні триває війна.

Про це вона сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Взяти країну, яка живе в такій війні, у НАТО, мені здається, зараз дуже, дуже малоймовірно, але дискусія все ж таки дуже активна йде», - зазначила посол.

На її переконання, добре, що на саміт НАТО запросили Президента України Володимира Зеленського.

Крім того, Фельдгузен високо оцінила роль генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у координації зусиль на підтримку України.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Україна сподівається отримати на саміті запрошення до Альянсу.

Столтенберг заявляв, що НАТО готове бачити Україну у своїх лавах, але умовою є її перемога у розв’язаній росією війні.

Німеччина шукає спільні з Україною проєкти в галузі енергетики - посол

Німеччина розглядає Україну як перспективного партнера в галузі енергетичного співробітництва. Про це сказала посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми знову почали говорити з Україною проте, що вона може бути нашим партнером. Ми робили це і до війни, і дуже хочемо зараз фокусуватися на цій темі….Ми дуже хочемо знайти проєкти, де можна вже зараз почати співпрацювати», - сказала посол.

При цьому вона мала на увазі «зелену» енергетику та висловила впевненість, що Україна може стати великим експортером такої енергії. Акцент робиться на таких відновлювальних джерелах, як вітер, сонце, а також водень. Це важливо для ФРН, яка продовжує рухатися шляхом досягнення своїх кліматичних цілей (кліматичної нейтральності до 2045 року - ред).

Німеччина, нагадала Фельдгузен, завжди мала за мету перехід на відновлювальні джерела енергії, і російська агресія дійсно пришвидшила досягнення цієї мети. Водночас, визнала дипломат, Німеччина поки змушена продовжувати використовувати вугілля, навіть дещо більше, ніж планувалося. Це відбувається через припинення імпорту російського газу. Але й без російських енергоносіїв Україна, Німеччина та вся Європа пережили цю зиму, підкреслила посол.

Коментуючи загалом ситуацію з німецьким бізнесом через війну, вона зазначила, що бізнес завжди швидко адаптується.

У росії були переконані, що Німеччина надто сильно залежить від російського газу, загалом від торгівлі з рф. Це виявилося не так. За даними Фельдгузен, більша частина німецьких компаній, які були активні на російському ринку, вже його залишили. З тими, хто не може вийти (а росія максимально ускладнює процес) або продовжує працювати у сферах, які не потрапили під санкції, влада дискутує, намагається знайти рішення, «щоб Німеччина дійсно не підтримувала більше російську економіку, сплачуючи податки», - сказала глава німецької дипмісії в Україні.

Напередодні федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що за рік Німеччина змогла звести до нуля залежність від російських енергоносіїв, яка сягала 36%. Як повідомлялося, залежність від трубопровідного газу сягала 55%.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-