Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про інцидент в аеропорту Стамбула

Про інцидент в аеропорту Стамбула

Укрінформ
Відома українська журналістка Гульсум Халілова оцінила його як демонстрацію переслідування росією кримських татар: такі країни, як рф, мають бути виключені із системи Інтерполу

28 жовтня 2022 року у місті Аланья (Туреччина) на урочистій церемонії Глобальної Ради журналістів (Küresel Gazeteciler Konseyi) відома українська журналістка, ведуча авторських та новинних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Гульсум Халілова була оголошена переможцем в номінації «Журналіст року».

Зауважимо, що у конкурсі, результати якого підбиваються Глобальною Радою журналістів щорічно, взяли участь журналісти з 22 країн.

Гульсум Халілова, за влучним визначенням відомої української дослідниці сучасної Туреччини пані Yevgeniya Gaber «фактично стала турецьким голосом України з початку вторгнення 24/02».

Справді, статистика твіттера Гульсум Халілової виглядає переконливо:

- 480 000 постійних читачів ,

- кожне відео проглядається не менше 1 000 000 осіб,

- щомісяця відео та новини, викладені на твіттері Гульсум Халілової переглядають від 20 до 30 млн. осіб, при цьому в перші місяці після 24 лютого 2022 твіттер відвідувало близько 400 млн осіб на місяць.

Гульсум Халілова на церемонії оголошення її переможцем у номінації «Журналіст року» подякувала організаторам заходу та своїм колегам, які входять до Глобальної Ради журналістів за високу оцінку її професійної діяльності.

Розповівши учасникам церемонії про героїчний опір українського народу та Збройних Сил України російській агресії, а також про репресії проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму, Гульсум Халілова оцінила інцидент, що стався, з її затриманням в аеропорту Стамбула як демонстрацію переслідування росією кримських татар, які не сприймають окупацію Криму.

Гульсум Халілова висловила жаль, що у російські провокації на території Туреччини виявляються втягнутими турецькі служби. Тому, зауважила Гульсум Халілова, «такі країни, як росія, що діють злочинно та незаконно, мають бути виключені із системи Інтерполу».

Рефат Чубаров

Facebook

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-