Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Незалежність, яка захищена у боях, – навіки

Незалежність, яка захищена у боях, – навіки

Укрінформ
У  протидії російським окупантам викристалізувалася українська політична нація, складовою якої є і кримськотатарський народ

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР, проголошуючи Україну незалежною демократичною державою, одночасно ухвалила рішення про проведення 1 грудня 1991 року "республіканського референдуму з підтвердження Акту про проголошення незалежності".

Таким чином, Україна, яка здобула де-факто та де-юре незалежність, опинилася в ситуації, коли її вибір мав бути підтверджений усіма її громадянами під час Всеукраїнського референдуму.

При цьому промосковські сили, які на той час мали значний вплив у Криму, зосередили всі свої зусилля на тому, щоб досягти в ході референдуму негативного голосування щодо Акту про проголошення незалежності і тим самим закласти основи для відторгнення Криму від України.

Киів, 24 серпня 2021 року
Киів, 24 серпня 2021 року

Але цим підступним планам Кремля не судилося збутися – завдяки тотальній підтримці ідеї української незалежності кримськими татарами, яких на той час до Криму змогло повернутися лише трохи більше 100 тисяч осіб (інші ще утримувалися у місцях вигнання), кількість голосів на підтримку Акту про проголошення незалежності становила 54, 19%.

…Тепер уже дев'ятий рік поспіль український народ щодня підтверджує своє право на незалежність у війні проти росії, яка відкрито проголосила своєю метою знищення Української незлежної держави та поневолення української нації.

Одночасно в боях проти російських військ та зусиль з протидії російським окупантам викристалізувалася українська політична нація, складовою якої є і кримськотатарський народ.

У День незалежності України передаємо особливі привітанням захисникам України – військовослужбовцям Збройних Сил України, бійцям спеціальних сил та служб України, незламним політв'язням Кремля у тимчасово окупованому Криму та інших окупованих регіонах України.

Слава Україні!

Героям слава!

Рефат Чубаров,

Голова Меджлісу кримськотатарського народу

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-