Мінреінтеграції почало публікувати новини кримськотатарською мовою

Мінреінтеграції почало публікувати новини кримськотатарською мовою

Укрінформ
Новини на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій тепер можна читати і кримськотатарською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

«Наша стратегічна ціль - забезпечити всебічний розвиток і функціонування поряд з державною мовою мови корінного кримськотатарського народу. Наразі у нас вже постійно функціонує переклад офіційного сайту Мінреінтеграції кримськотатарською мовою. Наші громадяни з Криму повинні бути в курсі усіх новин, що стосуються діяльності міністерства, й набагато комфортніше, коли вони робитимуть це рідною для них мовою», – зазначив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Снавер Сейтхалілєв.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій забезпечує переклад свого офіційного вебсайту у рамках реалізації Концепції розвитку кримськотатарської мови та Закону України «Про корінні народи України», а також з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування поряд з державною мовою мови корінного народу України.

У міністерстві зазначили, що кожного дня громадяни, які є представниками кримськотатарського народу, а також ті, хто проживають у кримськотатарських діаспорах Туреччини, Узбекистану, Румунії, Болгарії, США та Канади, мають можливість слідкувати за діяльністю Мінреінтеграції рідною мовою.

Версія сайту Мінреінтеграції кримськотатарською мовою доступна за посиланням.

Як повідомлялося, раніше був затверджений алфавіт кримськотатарської мови на основі латиниці.

Мінреінтеграції звернулося до корпорації Google LLC з проханням включити кримськотатарську мову до сервісу Google Translate, а також до компанії Duolingo, яка є найпопулярнішою платформою для вивчення іноземних мов у світі, з пропозицією започаткувати курс з вивчення кримськотатарської мови на базі їхнього сервісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-