«Справу Аметова» повернули до «суду» першої інстанції на усунення недоліків

«Справу Аметова» повернули до «суду» першої інстанції на усунення недоліків

Укрінформ
Так званий "Верховний суд Криму", розглянувши апеляційну скаргу на рішення про обмеження свободи кримськотатарському активісту Ільверу Аметову, повернув "справу" в "суд" першої інстанції.

Про це інформує Кримська правозахисна група, повідомляє Укрінформ. 

"Верховний суд Криму" розглянув апеляційну скаргу у кримінальній справі кримськотатарського активіста Ільвера Аметова, який обвинувачується у незаконному зберіганні зброї. "Суддя" Олег Лєбєдь повернув справу до Судацького міського "суду" для усунення недоліків", - йдеться у повідомленні.

Як розповів після засідання адвокат Олексій Ростовцев, під час розгляду скарги з'ясувалося, що у матеріалах справи відсутній протокол одного із судових засідань.

За його словами, Судацький міський "суд" повинен додати відсутні матеріали. У разі їх відсутності, розгляд "справи" має розпочатися наново.

Як повідомлялося, 5 серпня 2021 року Судацький міський "суд" визнав винним активіста кримськотатарського національного руху Ільвера Аметова у незаконному зберіганні зброї та призначив йому покарання у вигляді восьми місяців обмеження свободи.

Згідно з оголошеним "суддею" Оленою Босі вироком, активіст зобов'язаний не залишати свого помешкання в нічний час доби і відмічатися один раз на місяць в органах "МВС". Крім того, йому обмежено виїзд за межі міста Судак.

Як повідомлялося, 27 вересня 2019 року в кримському Судаку близько 20 силовиків прийшли з обшуком до будинку ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судацького регіонального меджлісу Ільвера Аметова. Також вони провели обшук у кафе, що йому належить.

Під час обшуку з домашнього музею Ільвера Аметова були вилучені старовинні експонати зброї, яку він колекціонує понад 20 років.

Спочатку голові Судацького регіонального меджлісу висунули обвинувачення за частиною першою ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів).

Також у Ільвера Аметова вилучили посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, 7 травня 2017 року у його будинку вже проводився обшук. Крім того, у грудні 2015 року співробітники ФСБ навідувалися до члена Меджлісу кримськотатарського народу. Тоді свій візит силовики пов'язували з підривом у Херсонській області електроопор, якими надходила електроенергія на півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-