Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Учергове нагадуємо окупантам: Крим є Батьківщиною кримських татар та невіддільною частиною Української держави

Учергове нагадуємо окупантам: Крим є Батьківщиною кримських татар та невіддільною частиною Української держави

Укрінформ
Тридцять років тому відбулося відновлення Курултаю кримськотатарського народу

26 червня 1991 року в Сімферополі розпочала свою роботу перша сесія Курултаю кримськотатарського народу ІІ скликання. По суті, відбулося відновлення вищого національного інституту корінного народу Криму – Курултаю кримськотатарського народу – після більш ніж 73-річної вимушеної перерви.

А відтак, 26 червня 2021 року відзначається 30 років з дати відновлення Курултаю кримськотатарського народу.

26 червня щорічно в Україні відзначається День кримськотатарського прапора, датою святкування якого обраний перший день роботи першої сесії Курултаю кримськотатарського народу II скликання.

З 2014 року святкування у День кримськотатарського прапора відбуваються у багатьох містах України за участі представників Меджлісу кримськотатарського народу, органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості: проводяться урочисті зібрання, підняття державного прапора України і кримськотатарського прапору на державних установах України і дипломатичних місіях України тощо.

 Цього року російська окупаційна влада Криму напередодні 26 червня – Дня кримськотатарського прапору та 30-річчя з відновлення Курултаю кримськотатарського народу – масово вручає жителям тимчасово анексованого Криму застереження щодо «утримання від порушення законодавства РФ в частині участі чи організації будь-яких заходів, спрямованих на відзначення цих урочистих подій в Криму».

 Російські окупанти впадають в лють від одного виду державного прапора України та кримськотатарського національного прапора.

З метою прояву солідарності з кримськотатарським народом та на знак підтримки кримських татар і етнічних українців, які проживають на території тимчасово окупованого РФ Криму та залишаються вірними Українській державі, 26 червня 2021 року у соціальних мережах «Фейсбук» та «Твіттер» оголошується флеш-моб.

Організатори запрошують кожного, хто хоче виразити солідарність з кримськотатарським народом та висловити підтримку кримським татарам і етнічним українцям, які проживають на території тимчасово окупованого РФ Криму та залишаються вірними Українській державі, розмішувати фотографії з заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапору або власні фотографії на фоні з кримськотатарським прапором під хеш-тегом #maviBayrak_altinTamga.

Особливо вітатимуться фотографії на тлі одночасно з державним прапором України і кримськотатарським національним прапором.

Отже, Ваші фото на тлі кримськотатарського прапору не лише стануть окрасою стрічки у соціальних мережах, але й вчергове нагадають окупантам, що Крим є Батьківщиною кримських татар та невіддільною частиною Української держави!

Рефат Чубаров
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-