Балуха вивезли з Сімферопольського СІЗО у невідомому напрямку - правозахисники

Балуха вивезли з Сімферопольського СІЗО у невідомому напрямку - правозахисники

Укрінформ
В окупованому Криму політв'язня Володимира Балуха етапували з СІЗО Сімферополя, куди він був доставлений кілька днів тому. Куди його перевели, рідним не повідомляють.

Про це з посиланням на слова дружини в'язня повідомляє Кримська правозахисна група.

"Політв'язня Володимира Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО. Про це стало відомо сьогодні, 18 лютого 2019 року, після того, як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати в СІЗО передачу для українця. Наталі не повідомили, куди вивезли Балуха", - йдеться у повідомленні.

Адвокат українського активіста з'ясовує, де наразі знаходиться його підзахисний, а також причину етапування.

Учора, 17 лютого, у Наталії Балух також не прийняли передачу для Володимира, пославшись на відсутність необхідних для цього документів у відповідальних за прийом передач у СІЗО.

Читайте також: Балуха етапували з керченської колонії в СІЗО Сімферополя

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2016 року ФСБ Росії затримала Володимира Балуха, стверджуючи, що на горищі його будинку виявили 90 снарядів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - за прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку, і таблички "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Суд" Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Українець більше ніж 200 днів тримав голодування.

18 жовтня 2018 року Балуха було доставлено до Керченської виправної колонії №2.

25 січня 2019 року йому відмовили в умовно-достроковому звільненні. "Суддя" мотивував рішення тим, що "відбуття більше третини строку не є переконливим доказом того, що Балух виправився".

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-