У Росії заявили, що Сенцова виписали з медчастини

У Росії заявили, що Сенцова виписали з медчастини

Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов виписаний з медичної частини колонії за рекомендацією лікуючого лікаря.

Про це заявили в регіональному управлінні ФСВП, передає ТАСС.

"Відповідно до рекомендацій лікуючого лікаря він (Сенцов - ред.) переведений з медичної частини установи в загін для подальшого відбування покарання", - заявили у відомстві.

В управлінні оцінюють стан Сенцова як "задовільний", і він "може залучатися до праці".

Про переведення Сенцова з медсанчастини, де він проходив реабілітацію після тривалого голодування, загальний загін колонії повідомив 14 грудня російський правозахисник Микола Щур.

Читайте також: Фейгін заявляє, що в Сущенка тепер тепла камера, є гаряча вода

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних ув'язнених Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

У цілому в Росії і анексованному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-